Vykdydami šešėlinės ekonominės veiklos prevenciją, pareigūnai patikrino Kauno rajone įsikūrusią mėsos perdirbimo įmonę. Patikrinimo metu nustatyta, kad maisto produktai laikomi ir tvarkomi nešvariose patalpose, nesilaikant higienos reikalavimų, temperatūrinių režimų, sudaroma kryžminės taršos galimybė.

Žaliavų laikymo šaldymo kameroje rasta 1604 kg sušaldytos kiaulienos, 623 kg sušaldytos paukštienos, 119 kg vyniotinių pusgaminių, o pagamintos produkcijos šaldytuve – daugiau nei 300 kg mėsos gaminių be ženklinimo informacijos, kurių atsekamumo nebuvo galima nustatyti.

Taip pat nustatyta, kad įmonėje nevedama maisto priedų apskaita, ne laiku (netinkamai) pildomi savikontrolės ir atsekamumo žurnalai, gamybinėse patalpose nėra rankų nusausinimo ir dezinfekavimo priemonių.

Dėl šiurkščių sanitarinių ir higienos normų reikalavimų pažeidimų, VMVT Kauno departamento sprendimu mėsos perdirbimo įmonės veikla laikinai sustabdyta, o daugiau nei 2,6 t neženklintų žaliavų ir produkcijos realizacija uždrausta. Įmonės savininkas įpareigotas juos sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje. Taip pat bus sprendžiama ir dėl poveikio priemonių įmonei taikymo.

Dėl galimai slepiamų pajamų, nemokamų mokesčių bei apgaulingo įmonės buhalterinės apskaitos tvarkymo, Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 222 str. 1 d. (apgaulingas apskaitos tvarkymas). Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)