Bendrovė šiemet uždirbo 2 mln. eurų veiklos pelno – 30,3 proc. daugiau nei per 2019 metų pirmąjį pusmetį (1,5 mln. eurų), nurodoma „Olvi“ šių metų šešių mėnesių ataskaitoje.

„Volfas Engelman“ per šešis mėnesius pardavė 60,4 mln. litrų įvairių gėrimų – 14,9 proc. daugiau nei per tą patį 2019-ųjų laikotarpį (52,5 mln. litrų).

Pasak „Volfas Engelman“ generalinio direktoriaus Mariaus Horbačausko, pajamų augimą šiėmet daugiausia lėmė 52 proc. išaugusios eksporto apimtys. Eksportas šiuo metu sudaro maždaug 18 proc. visų „Volfas Engelman“ pardavimų.

„Pirmas metų pusmetis išties nepagailėjo iššūkių ir netikėtumų, tačiau išlaikėme savo augimo tempus ir dar labiau įtvirtinome pozicijas Lietuvos ir eksporto rinkose. Kalbant apie pastarąsias, pardavimus didinome ne tik Rusijoje, kur mūsų prekės ženklas yra gerai atpažįstamas ir vertinamas premium segmente, tačiau ir tokiose šalyse kaip Pietų Korėja, Kinija ir Japonija, kuriose mūsų produkciją taip pat atranda vis daugiau vartotojų“, – pranešime žiniasklaidai sakė M. Horbačauskas.

„Šiose rinkose matome daug potencialo, todėl planuojame ir toliau jose aktyviai vykdyti plėtrą. Kartu nuolat žvalgomės naujų eksporto krypčių“, – pridūrė jis.

Antrąjį ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2019-ųjų laikotarpiu, „Volfas Engelman“ pajamos padidėjo 7,2 proc. iki 15,8 mln. eurų, veiklos pelnas – 22 proc. iki 1,5 mln. eurų. Bendrovė antrąjį ketvirtį pardavė 35,1 mln. litrų gėrimų – 8,6 proc. daugiau nei 2019-ųjų balandžio–birželio mėnesiais.

„Auganti gamybos apimtis lemia poreikį plėsti įmonės gamybos pajėgumus. Tam investicijas planuojame jau artimiausiu metu. Be to, ketiname toliau didelį dėmesį skirti esamų savo produktų pozicijoms išlaikyti ir naujų kategorijų produktams įvesti į rinką, taip pat efektyviai rinkodarai. Kartu esame pasiruošę galimiems naujiems su COVID-19 susijusiems iššūkiams antroje metų pusėje“, – teigė M. Horbačauskas.

Bendrovėje šiemet vidutiniškai dirbo 241 žmogus (2019 metų sausį–birželį – 232 žmonės).

„Olvi“ valdo 99,58 proc. „ Volfas Engelman“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)