„Šiemet sąmoningai nelyginame pusmečio veiklos rezultatų, nes atsidūrus tokioje netipinėje situacijoje kaip COVID-19 pandemija, tokie palyginimai nieko konstruktyvaus nepasako. Ypač tai akivaizdu žvelgiant iš šiandienos perspektyvos, kai matome gyvybingą Europos rinkų atsistatymą ir su tuo susijusį veržlų mūsų gamybos šuolį iš duobės.

Po tamsios nakties išaušo vaiskus rytas – liepą pardavėme lęšių beveik už 700 tūkst. eurų, tai „Bod Lenses“ gamybos ir pardavimų rekordas per visus 5 gyvavimo metus”, – situaciją komentuoja bendrovės direktorius Vytautas Tuminas.

Pasak jo, ši pandemija optinių lęšių sektoriuje, vaizdžiai tariant, sukėlė V formos krizę: balandį bendrovės gamyba buvo smukusi 88 proc. ir tai tiksliai iliustravo sektoriaus būklę visoje Europoje. Paskelbus karantiną visose 20-yje šalių, į kurias eksportuoja „Bod Lenses“, optikos ir platintojai užvėrė duris mėnesiui ar dviem, o visi planuoti užsakymai buvo tiesiog įšaldyti.

„Nesnaudėme ir gamybai sustojus ėmėme aktyviai ruoštis tam laikui, kai pandemija pradės trauktis. Aktyvi naujų klientų paieška, gamybos procesų optimizavimas, komandos restruktūrizacija – darėme viską, kad prisikėlimas būtų kuo efektyvesnis“, – pranešime cituojamas V. Tuminas.

Anot jo, rekordinė liepa patvirtino, kad pandemijos metu „Bod Lenses“ komandos kryptingas darbas pasiteisino ir atnešė dar geresnių rezultatų nei planuota. „Jei galima antroji COVID-19 banga nepridarys naujų bėdų, tikimės, kad visi šie metai bus mums rekordiniai ir 2020-uosius baigsime su 15 proc. metiniu augimu“, – prognozuoja V. Tuminas.

Europos lęšių gamintojams ši pandemija atvėrė ir naujų galimybių – didelė dalis užsakovų Europoje suprato, kad pasitikėti vien Azijos gamintojais nebegalima, todėl pasibaigus pandemijai didesnę dalį savo užsakymų nukreipė tokiems ES gamintojams, kaip Vilniuje veikiančiai „Bod Lenses“. Kaip tik šis faktorius gali paskatinti aktyvesnį nei metų pradžioje planuota lęšių gamybos sektoriaus augimą ES viduje.

2020 m. pradžioje „Bod Lenses“ perkėlė gamybą iš Trakų rajono į Vilniuje veikiantį „Bod Group“ technologijų centrą ir čia pradėjo finalinį gamybos atnaujinimo ciklą, automatizuojant ir skaitmenizuojant visus optinių lęšių gamybos procesus.

Modernizacijos projektą „Bod Lenses“ baigs iki 2020 m. pabaigos, jis išplės bendrovės gamybinį pajėgumą 2021 m. iki 100 tūkst. vnt. pažangių optinių lęšių per mėnesį, sakoma bendrovės pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)