Darbą pradėjusios valdybos nepriklausomu nariu taip pat yra valstybės valdomo energetikos holdingo „Epso-G“ nepriklausomas valdybos narys ir audito komiteto narys Robertas Vyšniauskas. Ketverių metų kadencijai į valdybą išrinktas ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Verslo aplinkos departamento direktorius Tomas Urban, pranešė ministerija.

Jos įsteigta bendrovė „Valstybės investicinis kapitalas“ (VIKA) yra Pagalbos verslui fondo, steigiamo kaip komanditinė ūkinė bendrija, komanditorė, suteikianti valstybės įnašą į fondą. Bendrovės valdyba pirmadienį susitiko su ministerijos vadovybe.

„Suformuotai valdybai keliami rimti uždaviniai – padėti Lietuvos veikiančioms įmonėms atsigauti po koronaviruso sukeltų pasekmių. Esminis darbas – tinkamai ir skaidriai užtikrinti, kad fondo lėšomis, kurios pritrauktos naudojantis valstybės ir kapitalo rinkos priemonėmis, būtų finansuojama pagalba verslui ir kapitalo rinkos plėtra“, – pranešime sakė ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

Pagalbos verslui fondo vykdymo veiklai įsteigta ir kita įmonė – Finansų ministerijos valdoma Valstybinių investicijų valdymo agentūra (VIVA). Valstybė į pastarosios įmonės kapitalą investuoja 1 mln. eurų, o į VIKA kapitalą – 100 mln. eurų.

Fondo investicinio portfelio planuojamas dydis yra 1 mlrd. eurų, iš kurių valstybė į Pagalbos verslui fondą investuoja 100 mln. eurų pradinio įnašo ir planuojama suteikti iki 400 mln. eurų dydžio valstybės garantiją ne nuosavybės vertybiniams popieriams. Likusi dalis – privatūs ir (ar) instituciniai koinvestuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)