Taip pat teigiama, kad LVK prezidento Andriaus Romanovskio pasirašytame pareiškime Baltarusijos valdžios institucijų atstovams raginama kuo skubiau nutraukti bet kokį smurtą, gerbti pilietines ir politines žmogaus teises ir laisves bei atsisakyti bet kokių veiklos ribojimų, pirmiausiai informacinių technologijų srityje.

„Smerkiame bet kokį jėgos ir smurto naudojimą prieš taikius Baltarusijos gyventojus bei neteisėtą piliečių teisės į informaciją apribojimą – interneto ryšio ir svetainių blokavimą, masinius piliečių sulaikymus. Smerkiame bet kokius suvaržymus, nukreiptus į Baltarusijoje veikiančius ūkio subjektus – veiklai būtinų komunikacijų apribojimą, neteisėtas kratas įmonių būstinėse, judėjimo laisvės suvaržymą“, – kalbama pareiškime.

„Mus su Baltarusija sieja stiprus istorinis ryšys, esame Baltarusijos ekonominiai vartai į Europą ir pasaulį, todėl jaučiame moralinę pareigą reaguoti į pastarųjų dienų įvykius“, – sakė A. Romanovskis. „Pagrindinis mūsų organizacijos ginamas principas yra ekonominės veiklos laisvė. Šiuo metu šis principas kartu su pagarba žmogaus teisėms yra trypiami OMON batais“.

Pareiškime taip pat akcentuojama, jog smurtui nesiliovus, Baltarusijai gresia Lietuvos ir tarptautinės bendruomenės sankcijos, dėl kurių nukentės ir ekonominiai Lietuvos ir Baltarusijos santykiai. VšĮ „Versli Lietuva“ duomenimis, 2019 m. Baltarusija buvo 7-a didžiausia Lietuvos prekių eksporto rinka ir 4-a didžiausia Lietuvos paslaugų eksporto rinka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)