„Patikrinimus visoje šalyje veikiančiose viešojo maitinimo (kavinėse, baruose ir pan.) ir prekybos vietose VMVT vykdo nuo pat karantino pradžios. Tačiau pastarosiomis savaitėmis patikrinimai tikslingai vykdomi kartu su savivaldybių atstovais, nes savivaldybių administracijos derina lauko kavinių, barų, prekybos vietų ir pan. įrengimo projektus ir išduoda joms leidimus veiklai“, – nurodo tarnyba.

Tarnyba nurodo, kad bendri patikrinimai organizuojami, atsižvelgiant į laiką ir vietą, kai tikėtini didžiausi lankytojų ar pirkėjų srautai, pavyzdžiui, lauko kavinėse – per pietus ir po darbo ar vakarais, prekyvietėse – savaitgaliais ir pan.

Jų metu vertinama, ar viešojo maitinimo įstaigose ribojami lankytojai srautai, t. y. ar kavinių ir barų darbuotojai imasi priemonių, kad lankytojai, perkantys maistą išsinešimui ar užsisakantys maistą valgymui vietoje, eilėse prie kasos laikytųsi ne mažesnio kaip 1 metro atstumo vienas nuo kito, ar atstumas tarp lankytojų stalų yra toks, kad prie skirtingų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu.

Taip pat vertinama, ar sudaromos galimybės tinkamai lankytojų rankų higienai ir dezinfekcijai, ar dažniau nei įprasta valomi ir dezinfekuojami dažnai liečiami paviršiai (sanitariniai mazgai, kriauklės, durų rankenos, banko kortelių skaitytuvai ir pan.), o stalai – po kiekvieno lankytojų apsilankymo.

Prekybos įmonėse vertinama, ar ribojami lankytojai srautai, užtikrinami tinkami atstumai tarp pirkėjų, laukiančių eilėje, ar sudarytos galimybės tinkamai lankytojų rankų higienai ir dezinfekcijai, ar dažnai liečiami paviršiai (durų rankenos, apsipirkimui naudojami vežimėliai ir krepšeliai, banko kortelių skaitytuvai ir kt.) valomi ir dezinfekuojami ne rečiau kaip 2 kartus per dieną, ar skelbiama informacija apie būtinybę laikytis asmens higienos, dėvėti kaukes.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)