Tarnybos teigimu, kas trečias (33,1 proc.) įregistruotas darbo neturintis asmuo – jaunesnis kaip 30 metų amžiaus, 50 metų ir vyresnio amžiaus asmenys sudaro 28,8 proc. Kas trečias (33 proc.) įregistruotas darbo ieškantis asmuo gyveno kaime.

„Darbo jėgos pasiūlos augimą lėmė kelios priežastys. Karantino ir ekstremalios situacijos metu darbuotojams buvo skelbtos prastovos, įmonės optimizavo veiklos procesus ir kai kurios nebetęsia veiklos, todėl darbuotojus atleido iš darbo“, – sako Užimtumo tarnybos Metodologijos ir stebėsenos skyriaus vedėja Jurgita Zemblytė.

Jos teigimu, kreiptis į tarnybą kai kuriuos žmones skatino ir valstybės pagalba – nuo birželio 12 dienos pradėtos skirti darbo paieškos išmokos ir dėl šios priežasties neskubama vasarą ieškoti darbo.

Nurodoma, kad darbuotojų liepą labiausiai trūko paslaugų sektoriuje – jame laisvų darbo vietų pasiūlyta 65,6 proc. daugiau nei birželį.

Tarnybos teigimu, 19 proc. didėjo laisvų darbo vietų pramonėje ir 12,2 proc. – statybos sektoriuje. Žemės ūkyje darbo jėgos paklausa, palyginti su birželiu, mažėjo.

Nurodoma, kad įsidarbinimo galimybės didėjo reklamos ir rinkodaros specialistams, administravimo ir vykdomiesiems sekretoriams, sandėliavimo tarnybos tarnautojams, pagrindinio ir vidurinio ugdymo mokytojams, apskaitos ir buhalterijos tarnautojams, buhalteriams, ikimokyklinio ugdymo mokytojams, jaunesniesiems socialiniams darbuotojams, paštininkams ir giminiškų profesijų tarnautojams ir statybos vadovams.

Darbdaviai ieškojo darbininkų izoliuotojų, statybininkų montuotojų, paštininkų, administravimo ir vykdomųjų sekretorių, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių vairuotojų poreikis. Mažėjo pagrindinio ir vidurinio ugdymo mokytojų, statybininkų, pardavėjų, nekvalifikuotų darbininkų paklausa.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)