„Riboti arba nenuoseklūs valstijų mėginimai suvaldyti koronavirusą ne tik kelia piliečiams nereikalingą riziką užsikrėsti sunkia liga ir galbūt mirti, bet ir užvilkins ekonominę krizę“, – pareiškė jis ne pelno organizacijos „South Shore Chamber of Commerce” trečiadienį surengtame internetiniame renginyje.

Jis mano, jog 10,2 proc. liepą pasiekęs nedarbo lygis Jungtinėse Valstijose mažės lėtai, nes įvairiose valstijose, kurios gegužę paskubėjo atšaukti arba sušvelninti karantino priemones, greičiausiai pablogės epidemiologinė padėtis.

Apribojimų sušvelninimo pirma laiko pasekmės darys poveikį „ir ekonomikai, ir epidemiologinei padėčiai“.

E. Rosengrenas pažymėjo, jog Europoje, kur pavasarį buvo nustatyti griežti ekonominio aktyvumo apribojimai, ekonomika atsitiesia sparčiau, o sergamumas COVID-19 yra mažesnis.

Europiečiai galėjo grįžti į parduotuves ir poilsio vietas ir tai palaikė ūkio atsigavimą bei priartino ekonomiką prie lygių, buvusių prieš pandemiją, pareiškė Bostono federalinio rezervo banko vadovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)