„Girdėjome daug gąsdinimo, niūriausių prognozių, Lietuvos bankas dėliojo scenarijus, kad BVP susitrauks 20 proc. Matėme, kad susitraukė 5 proc. Krizė buvo labai trumpa, liepos mėnesį darbuotojų buvo daugiau negu kovo 1-ąją, apie kokias problemas mes kalbame darbo rinkoje?“ – klausia N. Mačiulis.

Jo teigimu, daugybė ženklų rodo, kad blogiausia jau praeityje.

„Matome, kad ten, kur buvo antroji banga, ji jau baigėsi. Mirtingumas yra nukritęs, jis panašus į gripo mirtingumą. Tai susiję ir su viruso mutaciją ir įgyjamu imunitetu“, – mano ekonomistas.

Pasak jo, blogai, kad ekonomikos skatinimas Lietuvoje jau yra įsibėgėjęs ir pinigai socialinėms išmokoms skiriami ir tuomet, nors, užimtumas ir atlyginimai didesni nei buvo kovą.

„Atlyginimai didesni, vartojimas didesnis. Krizė yra tik politikų galvose, kurie nori skolintis ir dalinti pinigus. Aišku, daugelis gyventojų yra patenkinti – senatvės išmokos, vaiko pinigai, darbo ieškojimo išmokos (nors darbo vietų yra).

Čia toks iškreiptas ekonominis pasaulis, kai taškome pinigus į kairę ir dešinę, nors to iš tikrųjų nereikia, ir visa tai pavirs į didesnę infliaciją, perkaitinsime ekonomiką ne laiku ir ne vietoje“, – įspėja N. Mačiulis.

„Baisiausios išlaidos yra, kai mes skolinamės kad renovuotume mokyklą, kurią reikėtų uždaryti, nes jos moksleiviai neišlaikė nė vieno egzamino. Tokių absurdų yra labai daug“, – priduria jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)