Pasak bendrovės, CPO LT neužtikrino sąžiningos tiekėjų konkurencijos ir sudarė neskaidrias sąlygas pasiūlymams teikti.

„Bitės Lietuva“ teigimu, konkurso sąlygos numatė, kad per CPO LT katalogą tiekėjai pasiūlymus privalėjo teikti naudojant tik oficialias priemones, t. y. per CPO LT elektroninę sistemą. Preliminari pirkimų sutartis taip pat draudė operatoriams teikti neigiamos kainos pasiūlymus.

Tačiau, bendrovės teigimu, liepos pabaigoje „Bitė Lietuva“ iš CPO LT sulaukė informacijos apie konkurso rezultatus ir priimtą sprendimą laimėtoju skelbti operatorių, kuris pasiūlė neigiamą kainą.

„Mes iškart kreipėmės į CPO LT, nes nei mes, nei kiti konkurso dalyviai teikti neigiamos kainos konkurse negalėjo: to neleido daryti nei preliminari pirkimų sutartis, nei techniniai elektroninio katalogo veikimo parametrai. Teikdami pasiūlymą per sistemą matėme, kad įvesti neigiamos reikšmės kainą sistemoje nebuvo galimybės, todėl esame nustebę ir sunerimę dėl tokių konkurso rezultatų“, – pranešime teigia „Bitės“ vykdomasis direktorius Pranas Kuisys.

Savo ruožtu CPO LT teigia, kad bendrovės priekaištai yra klaidingi ir neatitinkantys tikrovės.

„Bitė Lietuva“ teigia, kad kataloge negalima pateikti minusinės kainos, todėl „Tele2“. minusinės kainos pasiūlymas iš konkurso turėjo būti eliminuotas. Galimybė teikti minusinę kainą kataloge yra ir ja naudojasi tiekėjai, varžydamiesi dėl užsakymų. Taip pirkimus yra laimėjusi ne tik „Tele2“, bet ir „Telia Lietuva“”, – teigia CPO LT.

Viešoji įstaiga nurodo, kad neigiamos kainos ribojimas nurodytas konkurse dėl preliminariosios sutarties sudarymo, o ne vykstančiuose konkrečiuose užsakymuose dėl pirkimo sutarties.

CPO LT teigimu, po preliminariosios sutarties sudarymo įmonės gali dalyvauti testiniuose užsakymuose, kurių tikslas yra supažindinti vartotojus su katalogo funkcionalumais ir identifikuoti galimus netikslumus.

„Tokio 2019 metų kovo 1 dieną įvykusio testinio užsakymo dalyviu buvo ir „Bitė Lietuva“. Šio testinio užsakymo metu jai ir kitiems tiekėjams buvo pademonstruota minusinės pasiūlymo kainos galimybė, jokių pretenzijų dėl tokios kainos neteisėtumo ar negalėjimo techniškai jos įvesti nei iš „Bitė Lietuva“, nei iš kitų tiekėjų gauta nebuvo. Taigi apie šią galimybę įmonė žinojo ir, teikdama savo pasiūlymą, galėjo ja pasinaudoti”, – teigia CPO LT.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)