„Savo klientams suteikiame progą pasinaudoti atvirosios bankininkystės galimybėmis ir siūlome patogiau vienoje vietoje tvarkyti kasdienius finansus. Nuo šiol „Swedbank“ klientai savo interneto banke gali peržiūrėti kituose Baltijos šalių bankuose turimų sąskaitų likutį ir pervedimų išrašus, taip pat iš šių sąskaitų inicijuoti mokėjimus“, – sako Gediminas Misevičius, „Swedbank“ Atviros bankininkystės partnerysčių vadovas. Šių metų gegužę „Swedbank“ tapo pirmuoju banku Baltijos šalyse, pasiūliusiu mokėjimo inicijavimo paslaugą iš kitų bankų sąskaitų.

Norėdami pasinaudoti naujomis funkcijomis, „Swedbank“ privatūs ir verslo klientai turi prisijungti prie savo interneto banko bei pridėti kito banko sąskaitą, t. y., „Kasdienių paslaugų“ meniu skiltyje „Sąskaitos informacija“ pasirinkti „Pridėti kitų bankų sąskaitas“ bei atlikti ten nurodytus veiksmus. Pridėjus kitame banke esančią sąskaitą, jos išrašą galima rasti tame pačiame „Kasdienių paslaugų“ meniu punkte „Sąskaitos išrašas“, pasirinkus iš laukelyje IBAN siūlomų sąskaitų sąrašo.

Sąskaitos informacijos ir mokėjimo inicijavimo paslaugos yra ES antrosios mokėjimo paslaugų direktyvos, kuri buvo priimta 2018 m. ir įsigaliojo nuo 2019 m. rugsėjo 14 d., rezultatas. Šios direktyvos tikslas – paskatinti geriau integruotų ir vartotojui draugiškesnių finansinių paslaugų plėtrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)