„Karantinas parodė, kad „Vinted“ žmonės puikiai sugeba dirbti iš namų – toliau sėkmingai vykdome plėtros planus ir savo veikla siekiame dėvėtus daiktus paversti pirmuoju vartotojo pasirinkimu. Suprantame savo kolegų nerimą ir rūpestį – kol kas dar ne visi jaučiamės saugiai, todėl ir toliau skatiname tęsti darbą nuotoliniu būdu tol, kol išliks rizika mūsų visų saugumui. Kol kas planuojame šią praktiką tęsti iki metų pabaigos“, – sako „Vinted“ talentų pritraukimo komandos vadovė Eglė Radeckienė.

Pasak jos, nors rugsėjį įmonė persikelia į naują didesnį biurą Naujamiestyje, po persikėlimo vis tiek liks opcija dirbti nuotoliniu būdu iki metų galo.

Iš fizinių darbo vietų į namus „Vinted“ darbuotojai persikėlė dirbti dar kovo mėnesį, vos prasidėjus karantinui. Anot įmonės atstovės, sprendimas pratęsti nuotolinį darbą priimtas siekiant sudaryti sąlygas žmonėms savo nuožiūra paprasčiau planuotis darbus. „Tai itin aktualu tiems kolegoms, kurie turi vaikų ir jau galvoja apie mokslo metų pradžią, kurie nenori likusios vasaros leisti Vilniuje ir kitiems“, – tikina E. Radeckienė.

Be to, „Vinted“ neseniai atliko vidinę darbuotojų apklausą, kurios rezultatai parodė, jog 33 proc. žmonių norėtų tęsti darbą nuotoliniu būdu. Didžioji dalis apklaustųjų savo sprendimą motyvavo tuo, kad dirbti namuose jiems patinka ir jie jaučiasi produktyvesni, o pusė apklaustųjų išeidami iš namų vis dar jaučiasi nesaugiai. Didelė dalis žmonių grįžti dirbti į biurą vengia ir dėl to, kad dėl saugumo biure ribojami susibūrimai, laikomasi saugaus atstumo, tad darbas namuose tampa paprastesne išeitimi. Tyrimas taip pat parodė, kad žmones grįžti į biurą pritrauktų visiškai sustojęs viruso plitimas regione – tokią nuomonę išsakė beveik trečdalis apklaustųjų. Didžioji dalis darbuotojų ryžtųsi į biurą grįžti rudenį arba pasiliktų namuose dirbti dar ilgiau.

„Atlikome ir dar vieną vidinį tyrimą, kuriuo išsiaiškinome, kas savo sričių profesionalus motyvavo prisijungti prie organizacijos ir kas juos motyvuoja šiandien. Lanksčios darbo sąlygos abejais atvejais patenka į labiausiai motyvuojančių aspektų penketuką – mūsų kolegoms tai itin svarbu. Atsižvelgdami į tai iki pat metų galo numatėme opciją dirbti nuotoliniu būdu, atitinkamai ieškome būdų, kaip pagerinti su tuo susijusias veiklas ir darbo procesus“, – sako E. Radeckienė.

Šiuo metu „Vinted“ dirba daugiau nei 460 profesionalų, be to, net karantino laikotarpiu įmonė nesustabdė naujų specialistų atrankos procesų – per jį įdarbino daugiau nei 70 naujų kolegų ir toliau išlaiko ambicingus kolektyvo plėtros planus.

Pasak E. Radeckienės, švelnėjant karantino sąlygoms, daliai komandos pagal poreikį buvo leista grįžti į biurą: „Pasibaigus karantinui suteikėme galimybę pirmiausiai grįžti tik 10 proc. kolegų, kuriems to labiausiai reikėjo, pavyzdžiui, jei gyvena mažame bute, prastas internetas ar kitos priežastys. Vėliau leidome grįžti 25 proc. Vilniaus biuro komandos, kad galėtume atitikti reikalavimus saugaus atstumo išlaikymui. Dabar kvotų neliko, tačiau ir toliau didžiausią dėmesį skiriame kolegų saugumo užtikrinimui, o biure skatiname dirbti tik tuos, kurie kitaip negali. Pastebime, kad mūsų žmonių sąmoningumas tikrai aukštas, nes net neįvedus jokių papildomų procentinių apribojimų, tiesiog paskatinus vėl dirbti nuotoliniu būdu, kolegų skaičius biure natūraliai sumažėjo iki mažiau nei 10 proc.“

Pasak įmonės atstovės, visi darbuotojai buvo informuoti, kad darbus nuotoliniu būdu galės tęsti tol, kol jausis saugūs grįžti.

„Nuspręsta, kad visi „Vinted“ kolektyvo nariai gali patys pasirinkti, kur jaučiasi geriau – biure ar namuose. Savo ruožtu taip pat prisidedame prienkovos su epidemiologine krize, – „Vinted“ neseniai paaukojo 1 mln. eurų Prancūzijos mokslinių tyrimų projektams, kuriais bandoma atrasti veiksmingą vakciną nuo šio viruso“, – sako E. Radeckienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)