Antrąjį metų ketvirtį, kai dėl pandemijos buvo įvestas karantinas, produkcijos parduota už 20 mln. eurų mažiau (arba 25 proc. mažiau) nei pernai tuo pat metu.

„Kaip ir prognozavome, pandemijos įtaka verslui visame pasaulyje buvo ryški, daugumoje valstybių ir mūsų eksporto rinkų dėl karantino apribojimų ekonomika smuko dviženkliais skaičiais.

Tačiau vasaros mėnesių rezultatai rodo, jog mūsų įmonės grįžta į įprastą darbo ritmą ir pandemijos įtaka bendriems metiniams rezultatams bus švelnesnė nei prognozavome tik prasidėjus karantinui. Tačiau nerimą kelią didėjantis sergančiųjų koronavirusu skaičius Lietuvoje ir pasaulyje, todėl tikimės racionalaus valdžios požiūrio ir gerai apgalvotų sprendimų, kurie neleistų vėl verslams sustoti“, – pranešime cituojamas SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Pirmąjį metų pusmetį dėl pandemijos ir karantino apribojimų visos SBA baldų įmonės skelbė prastovas, kurios su trumpais gamybos atnaujinimais tęsėsi beveik 2 mėnesius.

Didžiausius pardavimus šiais metais generavo „Klaipėdos baldai“ ir „Visagino linija“ – atitinkamai 32,7 mln. eurų ir 32 mln. eurų arba 22 proc. ir 21 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu.

Šilutės rajone veikianti „Germanika“ produkcijos pardavė už 20 mln. eurų – 17 proc. mažiau nei pernai. „Šilutės baldų“ pardavimai siekė 16 mln. eurų – 12 proc. mažiau nei pernai per 6 mėnesius.

Baltarusijoje veikiančios „Mebelain“ gamyba per pusmetį smuko mažiausiai iš „SBA baldų kompanijos“ valdomų įmonių – 9 proc., iki 13,6 mln. eurų. Minkštųjų baldų gamintojo „Kauno baldų“ pardavimai siekė 9 mln. eurų – 13 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)