Kaip skelbiama žiniasklaidai išplatintame pranešime, sprendimą lėmė itin sparčiai progresuojančios ir aukštą grąžą nešančios technologijų kompanijos.

„Covid krizės metu labai išryškėjo skaitmenizacijos ir technologijų pranašumai. Šios sritys itin sparčiai progresuoja. Pradėjome bendradarbiavimą su „Nextury Technology Fund“, nes manome, kad pagal stebimus rezultatus, tai yra vienas geriausių lietuviškų investicinių fondų, kuris specializuojasi būtent technologijų srityje“, – cituojamas „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Fondo investicinio komiteto pirmininko pareigas užimantis verslininkas, investuotojas Ilja Laursas komentuoja, kad šiuo metu investuojama šešiaženklė suma, abi šalys susitarė dėl ilgalaikio investicinio bendradarbiavimo, o tolimesnės investicijos priklausys nuo ateityje fiksuojamų fondo rezultatų.

I. Laurso teigimu, technologijų sektoriaus augimas atspindi ilgalaikį COVID krizės poveikį pasaulio skaitmenizacijai, tad galima teigti, kad teigiami rezultatai yra tik pradžia. „Džiaugiamės aplenkę „Nasdaq 100’’, statistiškai tik apie 20 proc. fondų aplenkia indeksus. Žinoma, mes žiūrime į struktūrinę, ilgalaikę portfelio kompanijų perspektyvą, o ne emocinius ir laikinus kainų svyravimus“, – atkreipė dėmesį I. Laursas.

Investuotojas kaip pavyzdį pateikia vieną iš portfelio kompanijų „Nvidia“, kuri per šių metų pirmąjį pusmetį pabrango net 79 proc. Įprastai ši kompanija asocijuojasi su žaidimais, žinoma, trumpuoju laikotarpiu kompanijos augimą lėmė COVID-19 krizė bei labai išaugusi žaidimų rinka, tačiau, pasak I. Laurso, tikrasis kompanijos potencialas yra pažangiausios procesorių technologijos, orientuotos į dirbtinį intelektą. Ne paslaptis ir tai, kad būtent „Nvidia“ procesoriai šiuo metu yra dažniausiai naudojami sparčiai augančiai finansinių technologijų infrastruktūrai.

„Dirbtinis intelektas ir finansinės technologijos yra vienos labiausiai pasaulį keičiančių sričių, todėl „Nvidia“ strateginis pranašumas jose ir apibūdina investuotojų dėmesį bei spartų vertės augimą, aukštą technologinę grąžą“, –pažymėjo I. Laursas.

Nuo šių metų pradžios, tarp 150-ties platinamų fondų „Nextury Technology Fund“ užima pirmąją vietą. Neseniai fondas paskelbė pusmečio rezultatus – per šį laikotarpį grąža investuotojams siekė 22.91 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)