„Projektų, ir tam tikrų sričių plėtojimas, tokių kaip žalioji energetika, jaunų asmenų pritraukimas žemės ūkio sričiai ir padėjimas suformuoti ūkius, įsigyti žemės palankesnėmis finansinėmis sąlygomis yra užduotis to vadinamojo Valstybinio plėtros banko“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė G. Paluckas.

Jis pakartojo, kad Valstybinio komercinio banko su skyriais Lietuvai nereikia.

„Tokio komerciniais pagrindais veikiančio banko su skyriais Lietuvai tikrai nereikia, nes bankai moka skaičiuoti ir skyrius uždarinėja dėl logiškų ekonominių priežasčių. Jeigu valstybė nori atidarinėti skyrius, vadinasi, turės „suvalgyti“ ir tuos nuostolius mokesčių mokėtojų pinigais. Šitam tikrai nematau jokio reikalo“, – sakė socialdemokratų lyderis.

Seimas nutarimu Vyriausybę yra įpareigojęs pradėti konsultacijas su Europos Komisijos Europos struktūrinių reformų paramos direktoratu dėl techninės pagalbos Valstybinio plėtros banko steigimo klausimais ir svarstyti dėl galimybės valstybei dalyvauti kredito įstaigų kapitale.

Anot projekto rengėjų, Lietuvoje veikiančių bei garantijas teikiančių agentūrų pagrindu gali būti steigiamas Valstybinis plėtros bankas, kuris galėtų siekti bankinės licencijos ir būtų prižiūrimas Lietuvos banko.

Planuojama, kad Vyriausybei išvados dėl kreipimosi į Europos Komisiją dėl techninės pagalbos steigiant Valstybinį plėtros banką bus pateiktos iki rugpjūčio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)