Visgi bendrovė fiksavo augantį abonentų skaičių.

Pramogų milžinė teigė patyrusi 4,7 mlrd. JAV dolerių nuostolius – tai maždaug pusė sumos, kurią ji uždirbo per tą patį praėjusių metų laikotarpį, tuo tarpu pajamos siekė 11,8 mlrd. JAV dolerių.

„Nepaisant tebesitęsiančių pandemijos iššūkių, mes ir toliau kūrėme neįtikėtiną „Disney+“ sėkmę, augindami savo pasaulinį verslą, tiesiogiai skirtą vartotojams“, – pareiškė „Disney“ vadovas Bobas Chapekas, paskelbdamas birželio 27 dieną pasibaigusio ketvirčio rezultatus.

Bendrovės mokamų abonentų skaičius pasiekė daugiau nei 100 mln. – pasak B. Chapeko, tai „reikšmingas etapas“, patvirtinantis bendrovės siekio transliuoti vartotojų trokštamą turinį tiesiai į namus sėkmę.

Minėtas skaičius apima apie 60,5 mln. „Netflix“ varžovės „Disney +“ prenumeratorių, 35 mln. „Hulu“ prenumeratorių ir 8,5 mln. „ESPN +“ sporto transliacijos platformos prenumeratorių.

Kalifornijoje įsikūrusios bendrovės duomenimis, trečiojo ketvirčio pajamoms įtakos turėjo pandemija: „Disney“ pramogų parkai, kurortai ir kruiziniai laivai buvo uždaryti arba jų veikla buvo sustabdyta.

„Reikšmingiausias COVID-19 poveikis praėjusiam ketvirčiui buvo maždaug 3,5 mlrd. JAV dolerių neigiamas poveikis mūsų parkų, patirties ir gaminių segmento veiklos pajamoms, prarastų dėl veiklos sustabdymo“, – teigiama bendrovės pranešime.

„Disney“ taip pat pranešė apie didesnes internetinių paslaugų teikimo išlaidas.

„Nepaisant atšiaurios realybės, su kuria šiandien susiduriame, padarėme tam tikrą drąsinančią pažangą“, – pažymėjo B. Chapekas.

„Pradėjome palaipsniui atsakingai atidaryti savo parkus Šanchajuje, Paryžiuje, Tokijuje ir Orlande, taip pat mūsų prekybos ir maisto tiekimo zoną pramogų centre „Downtown Disney“ Anaheime [Kalifornijoje].“

Atnaujinus pramogų parkų veiklą, buvo imtasi naujų sveikatos ir saugos priemonių, įskaitant privalomo veido kaukių dėvėjimo politiką, temperatūros patikrinimus ir žmonių skaičiaus apribojimus, siekiant skatinti socialinį atsiribojimą, pažymėjo B. Chapekas.

„Disney“ vadovai teigė, kad kai kurių televizijos laidų ir filmų gamyba buvo atnaujinta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)