Pasak įmonės, pajamos sumažėjo labiausiai dėl nuo metų pradžios taikomų vidutiniškai 16 proc. mažesnių perdavimo paslaugų kainų sistemos naudotojams.

Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius „Amber Grid“ uždirbo 11,4 mln. eurų pelno prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA), tiek pat kaip ir pernai tuo pačiu metu. Bendrovės grynasis pelnas per šį laikotarpį padidėjo iki 7,4 mln. eurų, nuo 5 mln. eurų tuo pačiu laiku 2019 metais.

„Stabiliai dirbusio dujų perdavimo sistemos operatoriaus teigiamą pirmojo pusmečio finansinį rezultatą lėmė pasaulio dujų rinkose vyraujanti patraukli dujų kaina. Ši aplinkybė skatino dujų transportavimą tiek į Lietuvą, tiek ir į Baltijos šalis, aktyviai naudojantis Klaipėdos SGD terminalu. Birželį dujų tranzitas Latvijos kryptimi buvo didžiausias per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį ir sudarė 1,4 teravatvalandės bei buvo didesnis nei dujų tranzitas į Kaliningrado sritį“, – pranešime sako „Amber Grid“ vadovas Nemunas Biknius.

Per pirmąjį pusmetį į Lietuvą buvo patiekta 15,3 teravatvalandės (TWh) dujų, neskaitant dujų transportavimo į Kaliningrado sritį. Tai beveik 10 proc. daugiau, palyginti su 2019 metų pirmuoju pusmečiu, kai į Lietuvą buvo transportuota 14 TWh gamtinių dujų. Per šį laiką Lietuvos poreikiams buvo suvartota 12,6 TWh dujų, tiek pat, kiek ir pernai tuo pačiu metu.

Sausio-birželio mėnesiais iš Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų terminalo buvo patiekta 72 proc., o vamzdynais iš Baltarusijos ir Latvijos – 28 proc. viso įleisto dujų kiekio, skirto Lietuvos, Baltijos šalių ir Suomijos vartotojams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)