„Čia kaip pažiūrėsi į situaciją. Jei vertintume mūsų ekonominį vystymąsi, būsime tikriausiai vienintelė ES valstybė, kuri metus pabaigs su teigiamu augimu. Mūsų ekonomika augs, o visų kitų Europos valstybių – kris.

Sprendimai pasiskolinti ir padėti žmonėms palaikyti vartojimą ir padėti verslui buvo teisingi. Mes labai greitai pradėsime kaupti lėšas, rezervus, nes ekonomika tai leis daryti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė R. Karbauskis.

Šnekama, kad dėl koronaviruso situacijos į biudžetą nesurinksime 1,2 mlrd. eurų, bet tuo pačiu atidėti mokėjimai yra netoli 700 mln. eurų įmonėms mokesčių prasme. Situacija tikrai nėra bloga, ji optimistinė“, – tęsė jis.
Anot R. Karbauskio, Lietuva pagal ekonomikos išsivystymo lygį pasieks kai kurias Pietų Europos šalis.

„Reikėjo pasiskolinti, kokiu būdu gali padėti žmonėms ir verslui, jei nesiskolini? Skolinamės labai mažomis palūkanomis, todėl tie žingsniai leis labai greitai pasiskolintas lėšas susigrąžinti, veržtis į priekį ir pasivyti kai kurias Pietų Europos šalis pagal ekonominio išsivystymo lygį“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

„Skola bus grąžinama iš augančios ekonomikos“, – pridūrė jis.

Antrą metų ketvirtį šalies BVP to meto kainomis siekė 11,5 mlrd. eurų. Palyginti su pirmu ketvirčiu, realusis BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, buvo neigiamas ir sudarė -5,1 proc., primena ELTA.

Tarpinstitucinės grupės vertinimas rodo, kad Lietuvos valdžios sektoriaus skola 2025 metais gali siekti nuo 55,7 iki 68,4 proc. BVP.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)