„Bendrai įvertinti mūsų kovą su koronavirusu geriausiai leistų statistika, kalbu ne tik apie medicininę statistiką, kuri išreiškiama susirgusiųjų, mirusiųjų skaičiumi, kuri yra pakankamai nebloga tarptautiniuose palyginimuose, bet ir mūsų ekonomikos nuosmukiu, kuris iš esmės reiškia vieną dalyką – mes derinome ne tik kovą su koronavirusu, bet ir stengėmės apsaugoti ekonomiką nuo didelių iššūkių“, – Birštone žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Antrojo ketvirčio BVP rezultatas patvirtina, kad Lietuvos rodikliai yra ne tik patenkinami, jie yra labai neblogi, palyginti su kitomis valstybėmis“, – pridūrė prezidentas.

Kalbėdamas apie antrą metų ketvirtį, G. Nausėda teigė, kad valstybės įtaka jo rezultatams buvo, bet nebuvo tokia reikšminga.

„Kita vertus, tam tikri numatomi ateityje įgyvendinti sprendimai, kurie antrąjį ketvirtį jau buvo diskutuojami, vienkartinių išmokų klausimas, mokestinės naštos mažinimo klausimai buvo sprendžiami ir galbūt daliai žmonių tai leido jaustis tvirčiau, patikimiau, darant savo sprendimus“, – teigė G. Nausėda.

Prezidentas teigė pasisakantis už griežtą atvykstančiųjų kontrolę, tačiau ji turėtų būti vykdoma remiantis ne tik subjektyviais kriterijais.

„Visada pasisakau už tai, kad būtų griežta kontrolė, bet, kita vertus, tas režimas padaromas priklausomas nuo tam tikrų objektyvių kriterijų ar rodiklių. (...) Manau, kad ir kiti režimo elementai viduje turi būti padaromi priklausomais nuo tam tikrų objektyvių rodiklių ir kriterijų, kad nereikėtų paskui aiškinti dėl subjektyvių sprendimų ar padarius subjektyvią klaidą, kad pati sistema savaime veiktų ir leistų operatyviai reaguoti į pokyčius“, – kalbėjo prezidentas.

„Kol kas tikrai susitvarkome, tik dabar svarbiausia – neatsipalaiduoti ir galvoti, kad didžiąją darbo dalį padarėme“, – pridūrė G. Nausėda.

Antrą metų ketvirtį šalies BVP to meto kainomis siekė 11,5 mlrd. eurų. Palyginti su pirmu ketvirčiu, realusis BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, buvo neigiamas ir sudarė -5,1 proc., primena ELTA.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)