„Niekas, atvažiavęs iš Ukrainos ar Baltarusijos į Lietuvą dirbti, nenori dar dvi savaites gyventi bendrabutyje. Žymiai logiškiau būtų, kad, jeigu tu atvažiavai dirbti, pasidarai testą, praėjo trys ar penkios dienos, pasidarai dar vieną testą. Tai yra sprendimas, kuris išspręstų tą komplikuotą situaciją, kuri dabar yra“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė A. Avulis.

„(...) Sugalvojami būdai, kaip tai apeiti – važiuojama per Lenkiją, per Latviją ir taip toliau“, – pridūrė jis.

Nuo liepos 17 dienos iš trečiųjų šalių atvykusiems užsieniečiams privaloma dviejų savaičių izoliacija.

Kaip nurodo Sveikatos apsaugos ministerija, užsieniečiams, atvykusiems iš valstybių, įtrauktų į koronaviruso paveiktų šalių sąrašą, kuris skelbiamas kiekvieną savaitę, privaloma per 24 valandas kreiptis į karštąją liniją arba kitą tyrimus atliekančią įstaigą dėl tyrimo koronavirusui nustatyti.

Jeigu užsieniečiai atvyksta į Lietuvą darbo reikalais arba atskiru atitinkamos srities ministro leidimui ir jų atvykimui pritaria Vyriausybė, ir šiems asmenims yra būtina izoliacija, apmokėti už izoliavimo patalpas, transportavimą į izoliavimo patalpas ir į tyrimo dėl koronaviruso infekcijos paėmimo vietą privalo darbdavys, kviečiantysis asmuo arba pats užsienietis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)