Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, nuteistajai taip pat uždrausta ketverius metus dirbti valstybės tarnautojos ar jai prilygintose pareigose. Kadangi bylos aplinkybės buvo aiškios, o buvusi darbuotoja savo kaltę pripažino, teisminis procesas buvo nagrinėjamas pagreitinta tvarka.

Ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo liepos 20 dieną, gavus duomenų, kad Šalčininkų padalinio specialistė iš kliento reikalauja 200 eurų kyšio už savo tiesioginių pareigų vykdymą. Pinigų buvo reikalaujama už nekilnojamojo turto duomenų pakeitimą nekilnojamojo turto registro duomenų bazėje bei išrašo apie šį turtą išdavimo.

Darbuotoja buvo sulaikyta po trijų dienų, kai iš kliento paėmė likusią reikalauto kyšio dalį.

Liepos 24-ąją „Registrų centro“ generalinio direktoriaus Sauliaus Urbanavičiaus įsakymu specialistė buvo atleista iš darbo.

Penktadienį valstybės įmonės išplatintame pranešime S. Urbanavičius teigia, kad toks buvusios darbuotojos elgesys, ypač šiandieninės situacijos kontekste, yra amoralus ir netoleruotinas.

„Kai ypatingai sunkiu įmonei metu visa komanda buvo susitelkusi į registrų ir informacinių sistemų duomenų atkūrimą ir sklandaus paslaugų teikimo atstatymą, kažkas šią situaciją išnaudojo asmeniniam pasipelnymui. Dėkojame Specialiųjų tyrimų tarnybai už pagalbą, kad atlikdami savo pareigas padėjo mums sulaikant tokį asmenį“, – pranešime cituojamas jis.

Jo teigimu, toks darbuotojos elgesys prieštarauja ne tik įmonės Korupcijos prevencijos politikai, Etikos kodeksui, vertybėms, bet ir kertasi su elementariomis moralės normomis.

„Įmonė savo veikloje yra įdiegusi aukščiausius skaidrumo, atskaitingumo ir etikos standartus ir netoleruoja jokių korupcijos apraiškų. Tai leidžia pagrįstai manyti, kad tai nėra sisteminis, o pavienis piktnaudžiavimo atvejis. Iš kiekvieno darbuotojo yra tikimasi, kad jis sąžiningai tarnaus visuomenės interesams, tinkamai ir skaidriai vykdys savo pareigas“, – rašoma „Registrų centro“ pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)