Kaip rašoma pranešime, LBA ir M. Zalatoriaus sutarimu, š. m. liepos 31 d. yra jo paskutinė darbo diena organizacijoje.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į susiklosčiusias aplinkybes, ribojančias M. Zalatoriaus galimybes vykdyti LBA veiklai būtinas funkcijas. Š. m. birželio 4 d. dėl M. Zalatoriui teisėsaugos pareikštų įtarimų jo kaip asociacijos prezidento pareigos buvo laikinai suspenduotos.

Artimiausiu metu LBA pasirinkti vadovų paieškos partneriai pradės kandidatų(-čių) į prezidento(-ės) pareigas atrankos procesą.

LBA prezidentą penkeriems metams skiria asociacijos valdyba, jo kadencijų skaičius neribojamas.

Delfi primena, kad prieš daugiau nei mėnesį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė, kad galimos korupcijos byloje sulaikytas Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus įtariamas gavęs kyšį iš M. Zalatoriaus ir kelių tiesimo bendrovių vadovų. Pasak tarnybos, V. Sutkus galimai susitarė ir priėmė kyšį iš M. Zalatoriaus už atstovavimą 2019 metų pabaigoje svarstant 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketą, įstatymus dėl bankų turto ir pelno mokesčių.

Nuo 2017-ųjų LBA vadovaujantis M. Zalatorius buvo sulaikytas ir tą pačią dieną po apklausos paleistas į laisvę. Jo advokatas Aidas Mažeika trečiadienį BNS sakė, kad jo klientui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu. STT atstovė Renata Keblienė BNS teigė, kad M. Zalatoriui skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti, taip pat nebendrauti su nurodytais asmenimis.

Birželio 4 dieną LBA nusprendė laikinai suspenduoti M. Zalatorių, laikinuoju asociacijos vadovu paskirtas viceprezidentas Aidas Budrys.

Korupcijos tyrime pareigūnai taip pat buvo sulaikę V. Sutkų, kurį trečiadienį teismas paleido į laisvę, taip pat bendrovės „Kauno tiltai“ vadovą Aldą Rusevičių ir „Šiaulių plento“ generalinį direktorių Juozą Aleksą.

LBA – ne pelno siekianti organizacija, atstovaujanti Lietuvos bankų ir finansų sektoriui nacionaliniu bei tarptautiniu lygiu. Šiuo metu asociacija vienija 20 Lietuvoje veikiančių bankų ir finansų sektoriaus įmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)