Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Vilniuje registruota, keletą darbuotojų turinti ir automobilių prekyba užsiimanti įmonė Jungtinių Amerikos Valstijų automobilių aukcionuose pirko apynaujes, tačiau apgadintas įvairių modelių transporto priemones ir jas pardavinėjo klientams Lietuvoje bei užsienyje.

Nors prekyba sekėsi neblogai, įmonės vadovas mokesčių mokėti nepanoro ir galimai apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, į ją įtraukdamas ne visas gautas pajamas. Pareigūnai nustatė, kad per trejus metus automobilius parduodanti įmonė į valstybės biudžetą galėjo nesumokėti įspūdingos sumos – daugiau nei 854 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Įmonės vadovui pareikšti kaltinimai dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Griežčiausia bausmė už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą – iki ketverių metų nelaisvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)