Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis pareiškė, kad Finansų ministerijos parengtas nutarimo projektas parengtas netinkamai ir pasiūlė atidėti jo priėmimą.

„Reikia parengti normaliai dokumentus, kadangi aiškinamasis raštas yra visiškai kitaip parengtas. Tikrai siūlau atidėti šito klausimo priėmimą. Nekokybiškai parengtas dokumentas“, – sakė A. Stončaitis.

Finansų ministras Vilius Šapoka atmetė kritiką ir paragino Vyriausybės narius įprasti dirbti greičiau, nes šalies ekonomikos padėtis reikalauja greitų sprendimų.

„Manau, kad dokumentai parengti kokybiškai. Kancleri, čia perlenkiate lazdą“, – atkirto ministras.

„Turime įprasti dirbti greičiau. Prisiminkime, kokioje situacijoje esame. Jeigu mes čia viską biurokratiškai dabar derinsimės per kelias savaites, tai pamirškime visokius DNR planus“, – sakė jis.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius neįžvelgė problemos atidėti klausimą iki kito posėdžio. Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sakė, kad „atidėjimas nelabai teigiamas“.

Premjerą Saulių Skvernelį pavaduojantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas pasiūlė pritarti nutarimo projektui, tačiau siekti, kad Investicijų komiteto sprendimai būtų tinkamai išdiskutuoti kabineto narių.

„Siūlymas pritarti šiems trims projektams, plius dar protokolinį pavedimą, kad Investicijų komiteto sprendimai turi būti dar taip pat pateikiami ir tarpinstituciniam pasitarimui, kad nebūtų tokių nesklandumų ir būtų pilnas informacijos žinomumas“, – teigė Ž. Vaičiūnas.

Vyriausybė galiausiai patvirtino kelis pirmuosius 15 mln. eurų vertės plano veiksmus. Šiemet numatoma skirti apie 3 mln. eurų bendriems mokslo ir verslo projektams, kuriems iš viso numatyta 12 mln. eurų,

Praktiniams moksleivių verslumo įgūdžiams didinti skirta 1 mln. eurų – bus kuriamos simuliacinės bendrovės, teritorijų vystymui ir verslui palankios aplinkos gerinimui regionuose numatyta 2 mln. eurų, šiuos pinigus skiriant geležinkelio viaduko Alytuje rekonstrukcijai.

„Ateities ekonomikos DNR“ plane yra penki prioritetai – žmogiškasis kapitalas, skaitmeninė ekonomika ir verslas, inovacijos ir moksliniai tyrimai, ekonominė infrastruktūra bei klimato kaita ir energetika.