Pasak jo, Vyriausybė mano, kad privalomas kaukių dėvėjimas šiuo metu yra pakankama priemonė, bet neatmetė galimybės, jog situacijai pablogėjus, gali būti svarstomi ir kiti žingsniai.

„Šiai dienai nėra papildomų konkrečių svarstymų dėl kitų žingsnių, vertiname, kad kaukių dėvėjimo įvedimas uždarose patalpose būtų pakankamas šiai dienai“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė Ž. Vaičiūnas.

„Jeigu situacija keisis, tai, be abejo, bus ir kiti žingsniai, kiti elementai. Bet šiai dienai tokių papildomų svarstymų nėra“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, kaukės vėl bus privalomos dėl prevencijos, kad nereikėtų vėl uždaryti verslo.

„Iš esmės kaukių dėvėjimo įvedimas yra skirtas prevenciniais tikslais, kad nereikėtų verslo uždarymo, arba veiklos stabdymo, kaip buvo daryta pirmosios COVID-19 bangos atveju. Turime prisitaikyti prie naujos realybės – šių ir kitų apsaugos priemonių taikymo ir gyvenimo su jomis, iki to laikotarpio, kol atsiras efektyvi vakcina“, – kalbėjo Ž. Vaičiūnas.

Sveikatos apsaugos ministrą pavaduojantis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius Vyriausybės pasitarime taip pat teigė, kad reikalaujant žmonių dėvėti kaukes, siunčiama žinia, jog verslas vėl nebus uždaromas.

„Situacija tiek Lietuvoje, tik visame pasaulyje eina blogyn, susirgimų skaičius didėja, siekiant apsaugoti mūsų ekonomiką, aiškiai siunčiant ženklą, kad mes neuždarinėsime (verslo įstaigų), prašysime ir reikalausime visuomenės dėvėti kaukes“, – teigė E. Jankevičius.

Apsauginės veido kaukės šalyje buvo privalomos nuo balandžio 10-osios iki birželio 17 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)