Gyventojai liepą geriau vertino šalies ekonominės ir namų ūkio finansinės padėties perspektyvas, blogiau – namų ūkio finansinės padėties pokyčius per praėjusius 12 mėnesių ir didesniems pirkiniams ketino išleisti mažiau.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime liepą skyrėsi 1 punktu. Mieste jis buvo minus 3, kaime – minus 4. Palyginti su praėjusiu mėnesiu, ir mieste, ir kaime vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo 1 punktu.

Per metus – liepą, palyginti su 2019 metų liepa – vartotojų pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 9 punktais. Statistikų teigimų, ypač pasikeitė gyventojų nuomonė apie šalies ekonominės padėties perspektyvas.

Palyginti su 2019 metų liepa, gyventojų, besitikinčių šalies ekonominės padėties gerėjimo, dalis sumažėjo 15 punktų (nuo 36 iki 21 proc.), manančiųjų, kad padėtis blogės dalis padidėjo 21 punktu (nuo 14 iki 35 proc.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)