Bendrovė sako darbuotojų taip pat paprašiusi įvertinti, ar turimų saugos priemonių pakanka, pateikti idėjas, kaip būtų galima tobulinti saugumo procedūras ir darbo procesus žvelgiant iš jų perspektyvos.

„To savo darbuotojų klausėme ir anksčiau, vis tik tikime, kad skaudi nelaimė visus mus į saugumą darbe privertė pasižiūrėti, reaguoti ir elgtis kitaip. Patikinu, kad visos idėjos, kurių jau sulaukėme, kurių dar sulauksime, bus apsvarstytos, įvertintos“, – pranešime cituojamas „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

„Nors ir iki šiol darbų sauga mūsų įmonėje buvo prioritetinė sritis, kuriai skyrėme ir savo laiką, ir investicijas, vis tik saugumo darbo aplinkoje kartelę dabar keliame gerokai aukščiau – sieksime, kad darbo sauga kiekvienam mūsų darbuotojui būtų tokia pat natūrali ir nekvestionuojama kaip kasdienės rutinos dalis“, – teigia M. Švaikauskas.

„Vilniaus vandenų“ pranešime teigiama, kad per pastaruosius penkerius metus darbuotojų saugumui užtikrinti buvo skirta beveik 1 milijonas eurų, šiais metais numatyta skirti daugiau nei 160 tūkst. eurų.

Anot pranešimo, už šias lėšas buvo perkamos saugos priemonės, specialūs drabužiai, investuojama į darbuotojų mokymus, sprendžiamos dar sovietmečiu projektuotos infrastruktūros problemos. Bendrovė teigia, kad darbuotojai darbo saugos buvo periodiškai mokomi, instruktuojami, privalomiesiems darbo saugos mokymams, saugos instruktažams, pratyboms bendrai iki šiol skirta mažiausiai 100 tūkst. darbo valandų per metus.

„Jei investicijas ir valandas, skirtas darbo saugos instruktažams, paskirstytume darbuotojams, kuriems saugos priemonės jų kasdieniame darbe privalomos ir jie susiduria su aukšta rizika darbe, reikštų kad vieno darbuotojo saugumui užtikrinti iki šiol skyrėme beveik 600 eurų per metus, klausydamas darbo saugos instruktažų, įsisavindamas žinias mokymų ir pratybų metu jis praleido daugiau nei 250 valandų. Tai visas darbo mėnuo, dirbant be poilsio dienų”, – sako M. Švaikauskas.

Liepos 21 dieną Vilniaus rajone Tuščiaulių kaime vykdydami planinius vandentiekio tinklų remonto darbus žuvo trys bendrovės „Vilniaus vandenys“ darbuotojai. Pirminiais duomenimis, vykdant planinius vamzdyno montavimo darbus, šulinyje dujomis apsinuodijo ir sąmonę prarado vienas darbuotojas, du jo kolegos nusileido į šulinį vyro gelbėti ir taip pat apsinuodijo vamzdyne susikaupusiomis dujomis.

Atvykę gelbėtojai ištraukė maždaug keturių metrų gylyje buvusius vyrus, buvo bandoma juos gaivinti, tačiau gyvybių išgelbėti nepavyko. Žuvo 51, 53 ir 65 metų amžiaus darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)