Jis teigė, kad koronaviruso krizės metu verslas buvo išradingas ir gebėjo išsaugoti savo rinkas, taip pat Lietuvai neblogai pavyko susitvarkyti su koronaviruso protrūkiu. Tačiau, prezidento teigimu, džiaugtis dar anksti.

„Lietuva yra maža atvira valstybė ir vienaip ar kitaip eksporto rinkų nuosmukį pajusime. Tiktai svarbu, kad tas nuosmukis nebūtų toks dramatiškas, ir galėtume normaliai planuoti ne tik savo šių metų biudžetą, bet ir rudenį atsakingai planuoti 2021 metų biudžetą, kuris, noriu tikėti, bus ne ekstremalus biudžetas, o biudžetas, kuris pamažu mus grąžins į finansinės disciplinos rėmus“, – žurnalistams Šiauliuose sakė G. Nausėda.

„(...) Trumpuoju laikotarpiu mes, žinoma, turime imtis anticiklinės politikos. Tą ir darome, buvo ne vienas žingsnis – ir vienkartinių išmokų, ir neapmokestinamojo pajamų dydžio sprendimai, bet negalime leisti valstybės skolai didėti nuolat, palyginti su bendruoju vidaus produktu, nes tai lems dideles skolinimosi išlaidas ir svarbiausia – neleis planuoti biudžeto ateityje“, – pridūrė prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)