Rekomendacija, kuria yra pratęsiamas ankstesnis raginimas sustabdyti tokias išmokas iki šių metų spalio, „išlieka laikina ir išskirtinė“, pranešime teigia ECB.

Šia rekomendacija siekiama užtikrinti „bankų pajėgumus absorbuoti nuostolius ir skatinti skolinimą realiai ekonomikai“ šiuo „išskirtinio neapibrėžtumo“ metu.

ECB ėmėsi precedento neturinčių veiksmų, skirtų mažinti pandemijos ekonominį poveikį, ir pradėjo 1,3 trln. eurų dydžio obligacijų pirkimo programą, kuri turėtų paskatinti ekonomikos augimą ir palaikyti mažus skolinimosi kaštus.

ECB taip pat siūlo itin pigias paskolas komerciniams euro zonos bankams, tačiau institucija nedviprasmiškai teigia, kad ir patys bankai turi imtis veiksmų.

ECB ragina bankus ne tik nemokėti dividendų, neišpirkti savo akcijų iš akcininkų, bet ir peržvelgti priedų bankininkams politiką.

„Bankai neturėtų nuvertinti kintamų priedų mokėjimo pasaulinės krizės akivaizdoje įtakos reputacijai“, – laiške bankams rašė ECB vyriausiasis bankų priežiūros pareigūnas Andrea Enria.

ECB savo rekomendacijas ketina peržvelgti ketvirtą šių metų ketvirtį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)