Bendrovė paskelbė, kad balandžio-birželio mėnesiais patyrė 185 mln. eurų grynųjų nuostolių, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, kai buvo fiksuojamas 243 mln. eurų grynasis pelnas.

Birželio 30 dieną pasibaigusį ketvirtį bendrovės pajamos smuko 95 proc., iki 125 mln. eurų. Bendrovės įvestoms taupymo priemonėms nepavyko atsverti pajamų nuostolių. Prieš metus oro vežėjos pajamos siekė 2,31 mlrd. eurų.

Bendrovė pažymėjo, kad nuo kovo vidurio iki birželio pabaigos dėl visos Europos mastu įvestu kelionių apribojimų buvo nutupdyta daugiau nei 99 proc. oro linijų lėktuvų parko. Bendrovė tuomet pervežė 500 tūkst. keleivių, tuo pat metu praėjusiais metais šis skaičius siekė 41,5 mln.
Liepos 1 dieną „Ryanair“ atnaujino skrydžius beveik visame savo maršrutų tinkle ir prognozavo, kad paklausa ateinančiais mėnesiais turėtų lėtai atsigauti. Oro linijos teigė besiviliančios, kad rugsėjį bus atnaujinta apie 70 proc. įprasto oro linijų tvarkaraščio.

Oro linijos taip pat teigė manančios, kad šie metai bus itin sunkūs, ir pridūrė, jog „šiuo metu mūsų didžiausia baimė yra ta, kad Europoje vėlyvą rudenį, (kai prasideda kasmetinis gripo sezonas), prasidės antroji COVID-19 atvejų banga.“

„Ryanair“ taip pat pakartotinai pareiškė nepritarimą įvairioms Europos vyriausybių pagalbos schemoms nacionaliniams vežėjams, įskaitant oro linijas „Alitalia“, „Air France/KLM“ ir „Lufthansa“.

Panašios finansinės paramos negavusi pigių skrydžių vežėja teigė, kad schemos „iškraipo konkurenciją ir leidžia netvariems nacionaliniams vežėjams daugelį metų ateityje parduoti paslaugas už savikainą.“

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)