„Ši priemonė, kuri suteikia verslui galimybę įgyti konkurencinį pranašumą tiek šalies viduje, tiek ir skverbiantis į užsienio rinkas, yra įtraukta į Lietuvos ekonomikos transformacijai skirtą DNR planą, o Ekonomikos ir inovacijų ministerija tapo pirmąja, finansavusia šio plano priemonės įgyvendinimą“, – pranešime sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Antruoju priemonės kvietimu buvo sulaukta 195 paraiškų, kuriomis prašyta 4,6 mln. eurų ES investicijų. Iš viso teigiamai įvertintos 154 įmonių paraiškos, kurių prašoma finansavimo suma siekė 3,5 mln. eurų. Birželio viduryje 58 įmonėms buvo paskirstyta 1,4 mln. eurų, o 96 įmonės įtrauktos į rezervinį sąrašą.

Pasak ministerijos, pagal priemonę „Dizainas LT“ finansuojamas netechnologinių inovacijų – originalių gaminių (paslaugų) dizaino sprendimų – kūrimas ar diegimas, skirtas serijinei arba masinei gamybai ar masiniam paslaugų teikimui. Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma yra 30 tūkst. eurų, mažiausia – 3 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)