Tauriojo metalo kaina Azijos biržoje išaugo daugiau nei 1 proc., iki 1 930,48 dolerio (1 648,79 euro) – analitikai prognozuoja, kad kaina netrukus gali perkopti 2 000 dolerių ribą.

Koronavirusui kol kas nerodant jokių lėtėjimo ženklų, prekybininkai susitelkia į auksą, laikomą saugia investicija krizės ir neapibrėžtumo laikotarpiu.

JAV Federalinio atsargų banko (FED) pristatytos pinigų politikos švelninimo priemonės sumažino dolerio kursą daugumos kitų valiutų atžvilgiu ir taip buvo prisidėta prie aukso kainos išaugimo.

„Stiprus prieaugis yra neišvengiamas mums žengiant į panašų laikotarpį, kaip po finansų krizės, kai aukso kainos išaugo iki rekordinių lygių, FED į finansų sistemą ėmus injekuoti dideles pinigų sumas“, – teigė įmonės „MineLife“ vyresnysis išteklių analitikas Gavinas Wendtas.

Tauriojo metalo paklausa taip pat beveik dvigubai išaugino sidabro vertę, lyginant su kovą užfiksuotomis šio metalo kainos žemumomis – pirmadienio prekyboje kaina buvo pakilusi 4 proc., iki 24,10 dolerio (20,58 euro) už unciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)