„V. Kučinsko sulaikymas ir galimas perdavimas Rusijos teisėsaugos organams padėtų operatyviai ištirti atitinkamas veikas bei užkirsti kelią naujų nusižengimų vykdymui. Kreditorius „Alfa Bank“ teisinėmis priemonėmis siekia tinkamo V. Kučinsko veiksmų įvertinimo ir atsiskaitymo“, – pranešime cituojamas advokatas.

Kaip penktadienį remdamasi trimis nesusijusiais šaltiniais pranešė naujienų agentūra BNS, Slovėnijoje sulaikytas Rusijoje sukčiavimu įtariamas verslininkas „Arvi“ įmonių grupės įkūrėjas V. Kučinskas.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija BNS penktadienį informavo, kad Slovėnijoje sulaikytas Lietuvos pilietis, tačiau nenurodė jo tapatybės.

„Remiantis duomenų apsauga, galime patvirtinti tik tiek, kad Slovėnijoje penktadienį sulaikytas Lietuvos pilietis, išsamesnės informacijos teikti negalime“, – teigė URM atstovė Rasa Jakilaitienė.

Neoficialiais duomenimis, verslininkas sulaikytas Rusijos prašymu.

URM interneto svetainėje nurodoma, kad V. Kučinskas yra Rusijos garbės konsulas Lietuvoje.

Anksčiau skelbta, kad iš V. Kučinsko Rusijos bankas „Alfa Bank“ per teismus bando atgauti maždaug 20 mln. eurų skolą. Banko advokatas yra sakęs, kad verslininkas kaltinamas sąmoningai pateikęs bankui klaidinančią informaciją apie Kaliningrade veikusios jo valdomos trąšų gamybos įmonės „Arvi NPK“ finansinę situaciją.

Penktadienį paskelbtame pranešime advokatas nurodo, kad 2019 metais Rusijoje V. Kunčinskui buvo iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo stambiu mastu – jo veiksmuose siekiant gauti paskolas iš banko galimai esama nusikalstamos veikos požymių.

„Siekdamas finansinės naudos savo valdomai įmonei V. Kučinskas galimai sąmoningai banko atstovams pateikė klaidinančius dokumentus apie Rusijoje registruotos „Arvi NPK“ finansinę būklę. Tai galėjo turėti lemiamos reikšmės vertinant kreditų rizikingumą ir priimant sprendimus suteikti įmonei paskolas“, – pranešime cituojamas L. Lukošiūnas.

Pranešime nurodoma, kad „Alfa Bank“ su V. Kučinsku tarptautiniuose ir Lietuvos teismuose bylinėjasi nuo 2015 metų.

V. Kučinskas jam Rusijoje reiškiamus kaltinimus tuomet vadino „Alfa Bank“ pasirinkta gąsdinimo taktika.