Apie užsikrėtusį darbuotoją pirmasis pranešė portalas 15min.lt. „Delfi“ M. Grigelis informaciją patvirtino.

„Tyrimai pas mus vyksta įstatymų numatyta tvarka, turime vieną patvirtintą atvejį. Jis keleivių nevežiojo, yra vairuotojas su specialiu transportu, jis vairuoja ūkinį transportą.

Šiuo metu yra nustatinėjama su kuo įmonėje jis turėjo kontaktą ir atliekamas darbuotojų testavimas“, – sakė vadovas.

Vadovas pabrėžė, kad minėtas asmuo keleivių tikrai nevežiojo, nors, kaip teigė, jis yra buvęs autobuso vairuotojas.

„Aš pats su juo nekalbėjau, bet kolegos sakė, kad jis pajuto gripo simptomus ir jam patarė kreiptis išsitirti ir rado. Tai pirmasis atvejis mūsų įmonėje.

Aš tikrai negalėčiau pasakyti, kur jis užsikrėtė. Tų kalbų yra visokių, bet aš nenoriu spekuliuoti. Nežinau ar jis ligoninėje. Šiuo metu mes analizuojame situaciją su kuo jis galėjo turėti kontaktą“, – sakė vadovas.

Jis taip pat teigė, kad planuojama tikrinti visus įmonės darbuotojus.

„Šiuo metu planuojame testuoti tikrai ne visus įmonės darbuotojus, nes troleibusai ir autobusai yra ne vienoje bazėje, bet manau, kad turėsime pratestuoti visus. Vis tiek būtume testavę, nes tai yra padidintos rizikos darbas“, – teigė vadovas.

Kauno savivaldybė imasi veiksmų

Penktadienį išplatintame pranešime spaudai Kauno miesto savivaldybė pranešė, kad medikų brigada šiandien dirba bendrovėje „Kauno autobusai“, kurioje šiomis dienomis užfiksuotas pirmas COVID-19 atvejis ir galimai aiškėja antrasis įtariamas. Visi įmonės darbuotojai bus toliau tiriami ir savaitgalį.

Savivaldybė tikina, kad ligos paliesti darbuotojai viešojo transporto maršrutuose nedirbo ir jokio sąlyčio su keleiviais neturėjo.

Atsižvelgiant į pastaruoju metu susiklosčiusią situaciją dėl COVID-19 grėsmės, kuomet Kaunas tapo didelės rizikos savivaldybe, savivaldybė pranešė imantis atitinkamų prevencinių sprendimų. T

„Lokalūs koronaviruso židiniai mieste iki šiol buvo sėkmingai suvaldyti. Darome viską, kad jie ir toliau neplistų, o sergantieji gautų visą reikiamą pagalbą. Be to, mobilusis patikrų punktas Kaune ir toliau tęsia prevencinius tyrimus, kuriuos atlikti raginame visus ne tik artimą kontaktą su sergančiaisiais turėjusius, bet ir profilaktiškai pasitikrinti norinčius gyventojus.

Registracija vyksta telefonu kreipiantis į Koronos karštąją liniją 1808. Skambinantieji Kauno miesto gyventojai turėtų pasakyti raktažodį „kaunietis profilaktiniam tyrimui“.

Nuo penktadienio vidurdienio Kauno viešajame transporte sugrąžintos papildomos saugumo priemonės. Keleivių laipinimas vyksta nebe pro priekines autobusų bei troleibusų duris.

Taip pat stabdoma prekyba bilietėliais, įsigyjant juos iš vairuotojų.

Planuojantiems vykti viešuoju transportu patariama iš anksto apsirūpinti elektroniniais bilietais arba naudotis išmaniąja programėle „Žiogas“. Rekomenduojame keleiviams dėvėti veido kaukes ir stengtis tarpusavyje išlaikyti saugius atstumus.

Miestas savo ruožtu sustiprina dezinfekavimo darbus autobusuose ir troleibusuose, taip pat viešojo transporto stotelių stoginėse. Dezinfekcijos sulauks ir suoleliai parkuose, vaikų žaidimų aikštelių inventorius, šiukšliadėžės bei kiti mažosios architektūros elementai“, – rašoma Kauno miesto savivaldybės išplatintame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)