Šį siūlymą Vyriausybė svarstys trečiadienio posėdyje.

SADM nutarimo pažymoje nurodo, kad, siekiant sumažinti biudžetinių įstaigų skaičių, optimizuoti jų veiklą, racionaliau naudoti materialinius, finansinius ir žmogiškuosius išteklius, turėtų būti reorganizuojami Alytaus, Marijampolės, Šiaulių, Utenos, Šilalės ir Mažeikių teritoriniai skyriai.

Ministerijos teigimu, fondo valdybos Alytaus ir Marijampolės skyrius būtų tikslinga reorganizuoti juos prijungiant prie Kauno skyriaus, Šiaulių ir Utenos skyrius – prie Panevėžio skyriaus, Šilalės ir Mažeikių skyrius – prie Klaipėdos skyriaus. Reorganizaciją planuojama baigti iki 2021 metų balandžio 1 dienos, po jos liktų keturi teritoriniai skyriai.

Po reorganizacijos teritorinių skyrių pavadinimus planuojama pakeisti: Panevėžio teritorinį skyrių su prijungtais Šiaulių ir Utenos teritoriniais skyriais pavadinti Šiaurės Lietuvos, Klaipėdos teritorinį skyrių su prijungtais Mažeikių ir Šilalės teritoriniais skyriais – Vakarų Lietuvos, Kauno teritorinį skyrių su prijungtais Marijampolės ir Alytaus teritoriniais skyriais – Vidurio Lietuvos, Vilniaus teritorinį skyrių – Sostinės teritoriniu skyriumi.

Ministerija tikina, kad po reorganizacijos bendras vyriausiųjų ir vyresniųjų specialistų skaičius ir jų darbo vieta nesikeis, mažės tik besidubliuojančių vadovaujamų pareigybių skaičius.

„Klientų aptarnavimo funkcijas atliekantys skyriai bus skaidomi, juose dirbs apytiksliai po 40 darbuotojų, nuo 2021 metų sausio 1 dienos bus vykdomas Ūkio skyrių ir Informacinių sistemų skyrių specialistų funkcijų centralizavimas”, – nurodo SADM.

Ministerija nurodo, kad, reorganizavus teritorinius skyrius, būtų centralizuotos aptarnavimo funkcijos (dokumentų valdymas, personalo valdymas, informacinės sistemos, finansų ir ūkio valdymas), taip pat sumažintas biudžetinių įstaigų skaičius, jų valdymo išlaidos, racionaliau panaudoti materialiniai ir finansiniai ištekliai pavestiems uždaviniams vykdyti, pagerinta atliekamų funkcijų kokybė.
„Sodra“ šiuo metu turi 10 teritorinių skyrių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)