Rugpjūčio 1-2 dienomis vyksiantis bandymas Lietuvos vartotojams poveikio neturės, ketvirtadienį pranešė bendrovė.

„Litgrid“ sistemos valdymo centro vadovo Gintauto Monkevičiaus teigimu, pagal numatomą bandymo scenarijų elektrinės bus įjungtos esant įprastinei tinklo būklei ir tuomet jis bus izoliuojamas bei pradės veikti salos režimu.

„Mes dirbame pagal patvirtintą planą, kad laiku būtume pasiruošę sinchroniniam darbui su kontinentine Europa. Siekdami užtikrinti Lietuvos elektros energetikos sistemos patikimą veikimą, tokio pobūdžio sistemos bandymus pagal poreikį planuojame vykdyti ir toliau“, – pranešime sako G. Monkevičius.

Bandyme dalyvaus „Orlen Lietuvos“ elektrinė, Lietuvos elektrinės 7-as ir 9-as blokai, Kauno termofikacinė elektrinė, Panevėžio elektrinė bei Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė (HAE).

Bandymo metu dažnio ir įtampų valdymui bus naudojama jungtis su Lenkija „LitPol Link“. Tinklo dalyje, kur bus atliekamas bandymas, „Litgrid“ dispečeriai savarankiškai valdys dažnį.

Praėjusiais metais jau vyko izoliuoto darbo bandymas, kurio metu buvo testuojama elektrinių veikla, jas įjungiant dirbti iš karto salos režimu.

„Litgrid“ apie planuojamą bandymą pranešė „Nord Pool“ biržos dalyviams, jo metu prekyba „LitPol Link“ nebus vykdoma, o prekyba į Lietuvos pusę per „NordBalt“ jungtį su Švedija bus apribota iki 300 MW (maksimali galia 700 MW). Taip pat nevyks ir komercinė Kruonio HAE veikla.

Baltijos šalims kryptingai ruošiantis sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais, šių metų rugsėjo mėnesį yra planuojamas Kaliningrado izoliuoto darbo bandymas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)