Kaip rašoma spaudai išplatintame pranešime, pagal šią sutartį AB „Grigeo Klaipėda“ gamybinės nuotekos nebuvo valomos AB „Klaipėdos vanduo“ nuotekų valymo įrenginiuose, Dumpiuose. Daugelį metų AB „Grigeo Klaipėda“ savo gamybines nuotekas valė nuosavoje nuotekų valykloje, o išvalytas nuotekas išleisdavo į AB „Klaipėdos vanduo“ priklausantį valytų nuotekų kolektorių. Juo nuotekos buvo transportuojamos iki jų išleidimo į Kuršių marias.

„Nutraukdami nuotekų transportavimo sutartį siekiame užkardyti bet kokią galimą taršą į aplinką. Dabar visos AB „Grigeo Klaipėda“ veikloje susidarančios nuotekos gali būti tvarkomos šiuo metu galiojančios laikinosios sutarties pagrindu, t.y. AB „Klaipėdos vanduo“ tinkamai įgyvendina savo pareigą nepertraukiamai AB „Grigeo Klaipėda“ teikti nuotekų tvarkymo paslaugas“, - sako AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Apie sutarties nutraukimą AB „Grigeo Klaipėda“ informuota prieš mėnesį. Transportavimo sutartis bus nutraukta liepos 25 dieną.

Delfi primena, kad jau anksčiau skelbta, jog „Klaipėdos vanduo“ pratęsė laikiną sutartį su bendrove „Grigeo Klaipėda“ dėl nuotekų priėmimo iki rugpjūčio 4-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)