„Kol nepateiktos oficialios tyrimo išvados, neplanuojame imtis skubių veiksmų. Bet kuriuo atveju šis klausimas bus aptartas artimiausiame valdybos posėdyje“, – BNS komentavo „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento vadovas Gediminas Koryzna.

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) vadovas Š. Narbutas „Investuok Lietuvoje“ valdyboje dirba nuo 2018-ųjų liepos.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė, kad Š. Narbutas sulaikytas dėl 5 mln. eurų vertės koronaviruso tyrimams skirtų reagentų pirkimų, jis įtariamas prekyba poveikiu.

Tyrimo duomenimis, valstybės institucijoms kovo mėnesį siekiant ypatingai skubiai įsigyti didelį kiekį reagentų ir pradėjus derybas su vienos užsienio įmonės įgaliotu atstovu, įtariamasis ėmė veikti kaip neoficialus tarpininkas tarp Lietuvos institucijų ir minėtos bendrovės.

Ikiteisminio tyrimo medžiagoje taip pat yra duomenų apie tai, kad įtariamasis minėtos įmonės atstovui galbūt buvo įvardijęs tam tikrą sumą už jo tarpininkavimo paslaugas šiame pirkime.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jau įvykus beveik 5 mln. vertės reagentų pirkimams, į Š. Narbuto asmeninę banko sąskaitą per keletą kartų buvo pervesta didesnė nei 300 tūkst. eurų suma.

Byloje kaip liudininkas STT pareigūnų buvo apklaustas ir kitas „Investuok Lietuvoje“ valdybos narys, pirmasis Vyriausybės vicekancleris Lukas Savickas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)