Abiejų metalų paklausa yra padidėjusi, nes baiminamasi, jog, vis daugėjant naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, pasaulio ekonomikos atsigavimas gali sulėtėti, rašo agentūra „MarketWatch“.

Lūkesčiai dėl palūkanų normų mažinimo ir papildomų skatinamųjų priemonių, skolų augimas ir „gausybė pasaulio ekonomikoje vyraujančių nuogąstavimų dėl atsigavimo lėtėjimo“, taip pat įtampa JAV ir Kinijos santykiuose skatina investuotojus „toliau aktyviai pirkti auksą ir sidabrą“, mano turto valdymo bendrovės „RBC Wealth Management“ vykdantysis direktorius George’as Gero.

Rugsėjo mėnesio ateities sandorių sidabro kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) antradienį pašoko 6,5 proc. iki 21,495 JAV dolerio už unciją. Pirmadienio prekybos sesijos pabaigoje sidabras kainavo 20,192 JAV dolerio už unciją ir šis lygis buvo aukščiausias nuo 2016 metų rugpjūčio, rodo „Dow Jones Market Data“ duomenys.

Tuo tarpu rugpjūčio mėnesio ateities sandorių aukso kaina antradienį pakilo 1,3 proc. iki 1841,4 JAV dolerio už unciją.

Šio metalo kaina 1,82 tūkst. JAV dolerių už unciją lygį paskutinį kartą viršijo liepos pradžioje, kuomet buvo pakilusi aukščiausiai nuo 2011 metų rugsėjo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)