Sveikatos krizė, lemsianti 4,9 proc. pasaulinio BVP susitraukimą, moteris paveikia labiau nei vyrus, kadangi jos yra užėmusios daugiau darbo vietų sunkiausiai paveiktuose paslaugų, mažmeninės prekybos ir viešbučių sektoriuose.

Jungtinėse Valstijose apie 54 proc. moterų dirba tokiuose sektoriuose, kuriuose nėra galimybės dirbti nuotolinio darbo, o Brazilijoje galimybių dirbti iš namų neturi net 67 proc. moterų.

TVF pažymėjo, kad moterys yra nepalankioje padėtyje ir dėl to, kad jos atlieka daugiau neapmokamo darbo namų ūkiuose, vidutiniškai trunkančio apie 2,7 valandos per savaitę.

„Dėl karantino priemonių, tokių kaip mokyklų uždarymai, jos prisiima daugiau šeiminių įsipareigojimų“, – savo tinklaraštyje teigė TVF.

Fondas taip pat pabrėžė, kad yra labai svarbu, jog politikos kūrėjai „imtųsi žingsnių apriboti neigiamą pandemijos poveikį moterims.“

Vašingtone įsikūrusi organizacija pagyrė Lotynų Amerikos moterų įgalinimo koaliciją, balandį įkurtą Kolumbijos ir Kosta Rikos viceprezidentų bei Jungtinių Tautų Lotynų Amerikos ir Karibų ekonominės komisijos (ECLAC) prašymu.

TVF taip pat pagyrė Austrijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Slovėnijoje žengiamus žingsnius skirti mokamas atostogas tėvams, turintiems tam tikro amžiaus vaikų, ir atkreipė dėmesį į Prancūzijoje vykdomą iniciatyvą suteikti atostogas mokyklų uždarymų paveiktiems tėvams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)