Remiantis ministrės pirmininkės Mios Amor Mottley praėjusios savaitės pasisakymu, Karibų šalis ruošiasi pristatyti „12 mėnesių svetingąjį Barbadoso antspaudą“, kuris leistų užsienio svečiams išbūti visus metus ir dirbti nuotoliniu būdu.

„Galite atvykti ir padirbėti porą mėnesių, paskui išvykti ir vėl sugrįžti“, – sakė ji.

M. A. Mottley pripažino trumpalaikių kelionių keblumus, įvedus koronaviruso apribojimus ir privalomus karantinus, tačiau metų trukmės viešnagė šalyje galėtų padėti išjudinti salos ekonomiką, pranešė „Insider“.

Šalies 12 mėnesių svetingumo planas dar nepradėtas įgyvendinti, o jo oficiali data vis dar neaiški, tačiau Barbadosas nėra vienintelė vieta, svečiams siūlanti kelionių paskatas ir lengvatas.

Kipras pažadėjo keliautojams, kurie svečiuodamiesi šalyje užsikrės koronavirusu, padengti visas išlaidas, įskaitant nakvynę, maistą, vaistus ir bet ką, ko gali prireikti asmeniui ar šeimai, pranešė „Associated Press“.

Italija ir Graikija, tikėdamosis privilioti daugiau turistų, siūlo pigesnius lėktuvų bilietus, o kai kurios Meksikos vietovės gundo nemokamais viešbučių numeriais ir automobilių nuoma bei pigesnėmis pramogomis, pranešė „Insider“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)