„Kaip ir žadėjome, iš bendrovės „Ecso“ nuotekų priėmimą atnaujinome, kai buvo pašalinta taršos priežastis – įrengta dubliuojanti filtravimo sistema. Taip pat sulaukėme vadovybės pripažinimo, kad plastikas į miesto valymo įrenginius pateko dėl jų kaltės ir bendrovės raštu išdėstytų įsipareigojimų, – t. y. ko bendrovė imsis, kad tarša plastiku nebepasikartotų, kokie terminai numatyti įsipareigojimams įgyvendinti“, – pranešime žiniasklaidas cituojamas „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

„Manome, kad pritaikytų apsaugos priemonių pakaks, kad bendrovė „Ecso“ nuotekų plastiku daugiau nebeužterštų“, – tvirtina „Vilniaus vandenų“ vadovas.

Pasak „Vilniaus vandenų“ pranešimo, „Ecso“ pateiktame paaiškinime pripažįsta, kad suplyšus vienam iš apsauginių filtrų plastiku užterštos nuotekos pateko į miesto valymo įrenginius. Bendrovė įsipareigojo sutaisyti sugedusį filtrą, įrengti jį dubliuojantį, kad vėl pasikartojus plyšimui, valymo darbus atliktų antrasis.

„Ecso“, anot „Vilniaus vandenų“ taip pat ketina griežtinti vidinę kontrolę, papildomai apmokyti už nuotekų išleidimą į miesto valymo įrenginius atsakingus darbuotojus.

Papildomai „Ecso“ įpareigojo iki rugpjūčio vidurio įrengti trečio lygio apsaugos sistemą – t. y. filtrą prieš nuotekų siurblinę, automatinį nuotekų semtuvą ir kamerą, kad nuotekas būtų galima stebėti monitoriuje.

Įtarimų, kad į „Vilniaus vandenų“ valymo įrenginius su nuotekomis kažkas leidžia ir plastiko daleles, bendrovės specialistams kilo praėjusią savaitę.

Atlikus kelias neplanines patikras, teršėjas išaiškintas, o laiku aptikus plastiko detalių į aplinką nepateko – jos buvo sugaudytos.

Tai ne pirmas kartas, kai „Vilniaus vandenys“ stabdo nuotekų priėmimą iš „Ecso“ šiemet – sausį tiek bendrovei, tiek aplinkosaugininkams ištyrus įmonių išleidžiamų nuotekų mėginius nustatyta, kad plastiko teršalai išleisti iš „Ecso“ įmonių grupei priklausančios įmonės. Tuomet taip pat buvo sustabdytas nuotekų priėmimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją