Atvyko vos keletas

Apie 11 valandą streikuojančių buvo nedaug. Juos galėjai suskaičiuoti ant dviejų rankų pirštų, tačiau be plakatų – neapsieita. Ant kartoninių dėžių buvo galima matyti užrašus: „Streikas“.

Pačiame miesto centre susirinkę darbuotojai teigė čia atėję, nes pirmadienio rytą sužinojo, kad vos už keliolikos minučių jiems bus sumažintas atlyginimas, nes vietoje 3 Eur už maisto pristatymą nuo šiol jie gaus po 2,8 Eur.

„Dėl sumos sumažinimo man atlyginimas kris apie 5 Eur per dieną, tai per mėnesį išeina apie 100 Eur“, – sakė vienas kurjerių, maistą pristatantis dviračiu.

Kitas jam antrino, kad taip pat „Bolt Food“ yra priėmęs labai daug darbuotojų, todėl visiems paprasčiausiai nebeužtenka užsakymų.

„Vakar per dvi valandas uždirbau 6 Eur, o mano draugas – 3,7 Eur. Bet čia dar reikėtų atimti mokesčius“, – sakė jis.

Bendrai vyrai tikino, kad per dieną uždirbantys maždaug 50 Eur neatskaičius mokesčių, todėl net ir gavimas 5 Eur mažiau jiems yra svarbus.

„Bendrai per mėnesį mes uždirbame apie 800 Eur į rankas. Jei nelyja – ir 900 Eur“, – sakė streikuotojas.

Paklausti, kodėl, jei netinka sąlygos šioje įmonėje, jie neina darbuotis į kitą platformą, vyrai aiškino, kad tiesiog nėra kur eiti.

„Nepriima. Kitos įmonės reguliuoja darbuotojų skaičių. Tiesiog nėra kur išeiti, kad darbas būtų panašus. Nėra vietų. Kiti žiūri taip, kad susirenka komandą ir viskas, daugiau nebepriima, o čia viskas ne taip“, – sakė vienas kurjerių.

Maisto prekes automobiliu pristatinėjanti Ana aiškino, kad padidintas tarifo piko metu maisto išvežiotojams jokios naudos neduos, nes pačių kurjerių yra per daug, todėl esą tiesiog nėra kam vežti maistą.

Patys kurjeriai teigė, kad jų šiandien į piketą susirinko nedaug, nes tai daug kam yra tik kaip papildomas darbas, todėl žmonės negalėję atvykti.

„Kiti prisijungs vėliau“, – svarstė kurjeris. Streikas turėtų vykti iki 15 val.

„Bolt Food“ vadovai: kitas tarifas padidintas

Dar antradienį „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius teigė, kad nors vienas tarifas buvo sumažintas, kitas yra padidintas.

„Bazinį „Bolt Food“ kurjerių paslaugos teikimo tarifą sumažinome nuo 3 iki 2,8 euro, 4,5 euro yra naktinis tarifas, kuris nesikeitė, o piko tarifas didėjo 20 centų – nuo 3,5 iki 3,7 euro.

Šiuos pokyčius įvedėme siekdami užtikrinti optimalų paslaugų teikimą, ypač piko metu, taip pat užtikrinti geras ir konkurencingas pajamas visiems mūsų platformoje dirbantiems kurjeriams – nuo šiol jie gali uždirbti daugiau, nei iki tol.

Maistą užsakantys klientai šių pokyčių nepajaus – paslauga jiems kainuos lygiai tiek pat, kaip ir iki šiol“, – komentavo jis.

Įdomu ir tai, kad, pasak A. Pacevičiaus, niekas iš ketinančių piketuoti su vadovais nesusisiekė, be to tai nėra įmonės tiesioginiai darbuotojai.

„Augant užsakymų skaičiui ir siekiant užtikrinti efektyvų paslaugų teikimą, nuolat plečiame kurjerių tinklą. Įvestos, naujovės, tikėtina, padidins kurjerių pajėgas piko metu, tada, kai jų paslaugų labiausiai reikia klientams.

Apmaudu, bet apie planuojamą piketą sužinojome iš žiniasklaidos, niekas iš kurjerių su mumis tiesiogiai nesusisiekė.

Atkreipiame dėmesį, kad „Bolt Food“ kurjeriai nėra mūsų darbuotojai, tikslingiau juos būtų vadinti vairuotojais-partneriais. Šia platforma naudojasi šimtai kurjerių.

„Bolt Food“ – tai platforma, kurioje suteikiamos vienodos galimybės tiek visoms maitinimo įstaigoms, kurios nori prisijungti ir tiekti savo paruoštą maistą klientams į namus, tiek visiems asmenims, kurie norinti teikti maisto kurjerio paslaugas“, – nurodė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)