Remiantis išplatinta SAM informacija, šiuo metu visi užsikrėtę asmenys izoliuoti.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai aiškinasi, ar užsikrėtę asmenys turėjo kontaktą su kitais asmenimis. NSVC darbuotojai taip pat atlieka kitus būtinus veiksmus ligos protrūkiui valdyti.

Sveikatos apsaugos ministerija ir NSVC imasi visų reikiiamų veiksmų galimam protrūkiui valdyti.

„Visi minėti asmenys atvyko iš Uzbekistano. Apie du užsikrėtusius asmenis buvo pranešta prieš porą dienų“, – teigiama pranešime.

Žmonių būklė nėra sudėtinga

Kaune įsikūrusios logistikos įmonės UAB „Hegelmann Transporte“ žmogiškųjų išteklių vadovė Aistė Mardosaitė kiek anksčiau dieną pasakojo, kad tai asmenys, atvykę kandidatuoti į įmonės darbuotojus tolimųjų reisų vairuotojų vietai užimti. Minėti trys asmenys šiuo metu gydomi ligoninėje, o jų būklė – nesudėtinga.

„Liepos 2 d. 22 Uzbekijos Respublikos asmenys lėktuvu atskrido į Rygą, iš kur firmai prisiklausančiu autobusu atvyko į Kauną. Atvykę asmenys yra kandidatai įsidarbinti UAB „Hegelmann Transporte“ tolimųjų reisų vairuotojais.

Išklausę ir sėkmingai praėję nustatytus mokymus atvykę asmenys gali būti įdarbinti įmonėje. Tai pirmoji kandidatų įsidarbinti įmonėje grupė iš užsienio po karantino. Būtina paminėti, kad asmenys atvyko iš šalių, kurioms netaikoma privaloma izoliacija.

Atvykę į Lietuvą šie asmenys buvo apgyvendinti viešbutyje skirtame vairuotojams. Viešbutyje įrengta visa reikalinga infrastruktūra. Grupė apgyvendinta viename viešbučio aukšte ir neturėjo jokio kontakto su kituose aukštuose apgyvendintais asmenimis“, – teigė ji.

Atstovė aiškino, kad galimai būsimiems darbuotojams atvykus, prevenciškai buvo imtasi visų būtinų priemonių: kasdien prieš prasidedant mokymams ir reguliariai buvo matuojama temperatūra, o užfiksavus pakilusią temperatūrą – iškviesti medikai.

„Įgyvendinant visus reikalavimus apie nustatytus atvejus informuoti atsakingų institucijų atstovai, taip pat palaikome ryšį ir konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru“, – teigė A. Mardosaitė.

Šiuo metu be visos 22 asmenų atvykusios grupės, kaip aiškino, saviizoliacijoje taip pat yra trys įmonės darbuotojai, kurie turėjo neišvengiamą kontaktą su grupe, o dar trims nustatytas koronavirusas.

„Kiti asmenys, turintys simptomų, taip pat yra tiriami – jų testų rezultatai bus žinomi vėliau. Šiandien ir rytoj yra organizuojami papildomi įmonės darbuotojų ištyrimai dėl COVID-19“, – tikino žmogiškųjų išteklių vadovė.

Papildyta 19.33 val.

„Turime keturis ligonius, kurie į Kauno klinikinę ligoninę kreipėsi anksčiau, ir keturiolika atvejų iš vakar 26 tirtų“, – portalui kauno.diena.lt teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė.

Keturiems asmenims koronavirusas buvo diagnozuotas anksčiau. Visi jie buvo gydomi ligoninėje. Trys iš jų joje dar likę. Vienas pervežtas į Abromiškes, kur antradienį vakare bus atvežti ir kiti 14 užsikrėtusiųjų. Visi susirgusieji – į bendrovę „Hegelmann Transporte“ būriu darbintis atvykę uzbekai arba jau esami darbuotojai. Likę 15 asmenų, kuriems koronaviruso tyrimas yra neigiamas, įpareigoti izoliuotis. Jie yra aukštos rizikos, turėję artimą kontaktą su sergančiaisiais, tad liga gali išryškėti vėliau.

Antradienį paimti tyrimo mėginiai dar 180 žmonių. Jie visi priskiriami jau žemai rizikai, tačiau laukdami rezultatų jie taip pat turi izoliuotis.

„Įmonė [laikinai] stabdo veiklą. Ją sustabdys, kol tyrimų rezultatų sulauks. Atliekama patalpų dezinfekcija“, – portalui kauno.diena.lt sakė O. Ivanauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1094)