„Pagrindinis klausimas ir buvo toks, kad aš atėjau į ministeriją labai trumpam laikui, dabar ten dirbu 1,5 metų. Puikiai žinojau, kad yra tam tikras laikotarpis, per kurį buvo suplanuoti ambicingi darbai.

Dabar matydama, kad tam tikra dalis darbų tiesiog lieka neužbaigti, norėtųsi tuos darbus užbaigti. Tie visi darbai, įstatymo projektai, jie, žinoma, turi pradžią, dažniausiai, ministerijose ir yra užbaigiami Seime, bet norėtųsi matyti tų darbų tęstinumą“, – teigė ji.

Paklausus, kaip būtų su viceministrės pareigomis, jeigu J. Rojaka rinkėjų būtų išrinkta į Seimą, ji teigė labiau linkusi į įstatymų vykdomąją valdžią.

„Iš esmės, tai yra skirtingų variantų. Seimo sąrašas yra pakankamai ilgas, bet aš labiau galvoju apie vykdomąją valdžią, bet puikiai suprantu, kad kai kurie darbai turėtų būti užbaigti ir Seime“, – pakartojo ji.

„Delfi“ primena, kad J. Rojaka yra trejus metus dirbusi Lietuvos banko ekonomiste, 2003-2009 m. dėstė Vilniaus universitete, taip pat yra užėmusi NORD/LB analitikės pareigas. 2004-2006 metais buvo Pasaulio banko ekonomistė Lietuvai, o vėliau įsidarbino DBN banke.

Ji ten užėmė finansų analitikės, DNB bankų grupės vyriausiosios ekonomistės Baltijos šalims pareigas. 2018-aisiais ji buvo ir LR ūkio ministro patarėja, o nuo 2019 sausio ėmėsi ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijos viceministrės pareigų.

Daugiau apie LVŽS sąrašą skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)