Kaip rašoma pranešime, apie nustatytą koronaviruso atvejį, laikantis visų taisyklių, informuoti ir atsakingų institucijų atstovai bei nuolat konsultuojamasi su Visuomenės sveikatos centru dėl tolesnių veiksmų.

Iki šiol dėl koronaviruso yra ištirta 260 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų: 251 testas buvo neigiamas, 8 – teigiami. Penki jau pasveikę. Vieno atsakymo dar laukiama. Izoliuoti dėl kontakto su sergančiais COVID-19 – septyni.

„Sandėlį dezinfekavome liepos 6 dieną, vos sužinoję apie pirmąjį atvejį. Esame pasiruošę tokioms situacijoms ir elgiamės pagal su atsakingomis institucijomis suderintą veiksmų planą. Tiek „Maximos“ parduotuvių, tiek sandėlių darbuotojai privalo reguliariai dezinfekuoti rankas. Jiems suteiktos visos būtinos apsaugos priemonės. Ne rečiau nei kas dvi valandas dezinfekuojami visi liečiami paviršiai, darbuotojai tarpusavyje turi laikytis saugaus atstumo“, – sako Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Informuojama, kad prekybos tinklas „Maxima“ savo darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso. Susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje, išmokas gaus dabartiniai bei naujai „Maximoje“ įsidarbinsiantys asmenys.

Oficialiais penktadienio duomenimis, koronavirusu iš viso Lietuvoje užsikrėtė 1861 žmogus, tebeserga 202 asmenys, 1569 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)