Kaip rašo „The Sun“, Turkija yra viena iš šalių, su kuriomis Jungtinės Karalystės vyriausybė sutarė dėl vadinamųjų „oro tiltų“ sukūrimo. „Oro tiltai“ leistų britų keliautojams šią vasarą lankytis užsienio šalyse, iš kurių grįžus nereikėtų 14 dienų laikytis karantino, – užsienio reikalų sekretoriatas taip pat panaikino draudimą keliauti.

Birželį Turkijos oro linijos „Turkish Airlines“ atnaujino savo skrydžius tarp Turkijos ir Jungtinės Karalystės, siūlydama tris maršrutus per savaitę iš Londono Getviko oro uosto į Turkijos kurortą Antaliją.

Visgi reikėtų turėti omenyje, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerijos puslapyje rašoma, jog į šią šalį vykti nerekomenduojama.

„Turkija atvėrusi sienas Europos šalims, vykdomi komerciniais skrydžiai. Tiesioginių skrydžių į Lietuvą nėra. Atsižvelgiant į ES valstybių narių sprendimą pratęsti draudimą trečiųjų šalių piliečiams atvykti į Šengeno erdvę, tikėtina, kad tiesioginiai skrydžiai gali būti pradėti ne anksčiau nei nuo rugpjūčio 1 d.“, – rašoma URM puslapyje.

Turkijos saugaus turizmo programa

Kaip nurodo URM, nuo liepos 1 d. Turkijoje pradėjo veikti sertifikuota „coronavirus free“ sistema (apimanti oro uostus, skrydžius, užsakomąjį transportą, viešbučius ir maitinimo įstaigas). Pagal nustatytus reikalavimus, viešbučiai vertinami tarptautinių ekspertų ir turi atitikti virš 130 nustatytų kriterijų. Sertifikuotos įstaigos žymimos „Safe tourism“ ženklu.

Keleiviai su naujuoju protokolu susiduria atvykę į oro uostą, kur jų temperatūra matuojama termokameromis. Jei ji yra aukštesnė nei 37,8 ar yra kokių nors kitų simptomų, jiems atliekamas nemokamas koronaviruso tyrimas. Jei rezultatas neigiamas, jie gali tęsti kelionę.

Teigiamo rezultato atveju svečiai siunčiami į ligoninę, kur, atsižvelgiant į ligos sunkumą, jie lieka gydytis arba yra apgyvendinami viešbutyje. Visi viešbučiai privalo aprūpinti specialiu atskiru skyriumi svečiams, užkrėstiems koronavirusu ir tiems, kurie yra karantine. Jie taip pat privalo leisti sergantiems svečiams apsistoti viešbučio sąskaita iki visiško pasveikimo.

Anot leidinio „The Telegraph“, pagal tokį planą numatyta, kad net jeigu karantino laikotarpis bus ilgesnis už jūsų užsakytas atostogas, jums nereikės mokėti už papildomas viešnagės dienas.

Tačiau šiais metais turistų laukia visiškai kitokios atostogos Turkijoje. Tiek vietiniams gyventojams, tiek turistams gresia 900 lirų ( apie 116 Eur) bauda, jeigu jie viešoje erdvėje nedėvės kaukių.

Paplūdimiai Turkijoje taip pat skelbia naujus planus šiais metais. Draudimai rūkyti, deginimosi zonos ir ribotos galimybės į juos patekti – tai tik keletas naujovių, kurių galite tikėtis per artimiausias atostogas šioje šalyje.

Kaip neseniai paaiškėjo, vieno viešbučio paplūdimio baras Bodrume už kebabo porciją prašo iš viešbučio svečių 369 liras (apie 48 Eur), o už maudynes jūroje – 550 lirų (apie 70 Eur).

Tačiau miesto meras atvirai palaiko tokią verslininkų politiką, pareikšdamas, kad jam „vis tiek“, jeigu žmonės sutinka mokėti kosmines sumas už maistą. „Jie gali suploti ir 100 000 lirų, jei tik panorės. Bet čia yra ir restoranų, kurie kebabą parduoda už 20 lirų (2,57 Eur).“

„Čionykštės verslovės jau patyrė skaudų COVID-19 pandemijos smūgį. Jos sunkiai suduria galą su galu, – sakė meras pridurdamas: – Žinoma, tai nereiškia, kad jos turi užkelti pernelyg dideles kainas savo klientams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)