„Alkoholis iš pliažų niekur nedingo, tik tiek, kad jis funkcionuoja nelegaliai. Policija rodo, kad šešėlinė ekonomika ten dabar klesti. Mes jokio alkoholio grąžinimo nepriėmėme, tik priėmėme sprendimą, kad pačios savivaldybės išspręstų. Ji pati turi spręsti, kokia situacija ir ką reikia daryti. Tai nereiškia, kad jie būtinai turi kažką grąžinti, statyti barus ir panašiai. Mes tiesiog grąžiname savivaldai teises“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė G. Kirkilas.

„Skiriasi, kokiais metodais tai reikia spręsti. Manau, kad, jeigu iki šiol nepasiteisino tie draudimai, tai tie, kurie galvoja, kad mes čia kažkur grįžome, priešingai yra“, – pridūrė jis.

Anot jo, ginčą su „valstiečiais“, kurie pasisakė prieš šį įstatymo projektą, išspręs praktika.

„Koalicijos bendradarbiavimas visada yra sudėtingas, tikrai ne visais klausimais mes sutariame. Bet manau, kad šį ginčą išspręs praktika. Pamatysime, kaip savivaldybės spręs ir pamatysime, ar padaugėjo tokio prasto alkoholizmo, ar atvirkščiai – viskas susitraukė, mažiau nusikalstamumo, šešėlinės ekonomikos ir panašiai“, – teigė G. Kirkilas, pridurdamas, kad svarstant šį klausimą buvo tiesiog palaikyta Vyriausybės pozicija.

Seimas yra pritaręs grupės parlamentarų siūlymui sušvelninti prekybą silpnu alkoholiu paplūdimiuose įrengtose nestacionariose viešojo maitinimo vietose. Nuo rugpjūčio mėnesio iki 15 laipsnių stiprumo alkoholiu bus galima prekiauti paplūdimiuose ir lauko kavinėse.

Draudimas prekiauti daugiau nei 15 laipsnių turinčio stiprumo alkoholiu galios ir toliau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)