Sutartį penktadienį skaitmeniniu būdu pasirašė Estijos ekonomikos reikalų ir susisiekimo ministerijos generalinis sekretorius Ando Leppimanas, o sutarties dalykas, gali būti susijęs su būsimu bendradarbiavimu debesų kompiuterijos srityje.

Konfidencialumo susitarimai yra įprasta verslo praktika technologijų sektoriuje ir būtina išankstinė diskusijų dėl bendradarbiavimo galimybes sąlyga, paaiškino ministerijos atstovas Siimas Sikkutas.

Pasak jo, ministerija siekia, kad Estija bendradarbiautų ir palaikytų dialogą su visomis pagrindinėmis technologijų platformomis, įskaitant stambius rinkos dalyvius, toliau kurtų skaitmeninę valstybę.

Praėjusiais metais „Amazon“ Estijoje įsteigė bendrovę „Amazon Data Services Estonia “, kurios galutinis naudos gavėjas, remiantis Estijos prekybos registru, yra Jeffas Bezosas. Įmonė dar nėra pateikusi finansinių ataskaitų ir, regis, jokios ūkinės veiklos nevykdo.

„Amazon“ atstovai dalyvavo duomenų centro Sauė apygardoje, kainuosiančio per 100 mln. eurų ir tapsiančio didžiausiu Baltijos šalyse, oficialioje statybos pradžios ceremonijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)