„Teikėme ne vieną informaciją, kad yra tobulintino darbo. Neseniai baigtas auditas, iš kurio aiškėja, kad yra tobulintino darbo ir mes nenorime koncentruotis ties kažkokiu pažeidimo akcentavimu, o norime pabrėžti, ką reikėtų padaryti, tobulinti. Žmonės laukia rezultatų, kelių, savivaldybės laukia bendradarbiavimo, ir tai yra esminis dalykas“, – žurnalistams penktadienį sakė J. Narkevičius.

Jis taip pat sakė, kad ministerijai kyla abejonių, ar iki rugsėjo pavyks įgyvendinti su LAKD reorganizavimu susijusius pokyčius.

„Mūsų komandai kyla abejonių, ar mes galėsime per tuos du nepilnus mėnesius visiškai įgyvendinti užsibrėžtus siekius, susijusius ir su įstaigos reorganizacija, kuri turėtų būti baigta iki rugsėjo 1 dienos“, – sakė ministras.

J. Narkevičius taip pat akcentavo, kad, ministerijos manymu, sprendimas atleisti V. Andrejevą yra teisėtas.

Andrejevas sprendimą dėl atleidimo iš LAKD vadovo pareigų skųs

Savo ruožtu pats V. Andrejevas patvirtino, kad susipažino su įsakymu, nurodančiu apie jo atleidimą, ir patikino, kad sprendimą skųs.

Jis taip pat stebėjosi įsakyme dėl jo atleidimo nurodytais terminais.

„Nurodoma, kad nuo rugpjūčio 31 dienos yra planuojama – tai nereiškia, kad tai bus faktas, bet planuojama pagal įsakymą panaikinti pareigybę, kadangi nebelieka biudžetinės įstaigos. Šiuo įsakymu ministras priėmė sprendimą atidėti arba paankstinti atleidimą – faktinis atleidimas bus rugpjūčio 31 dieną, tačiau nuo liepos 3 dienos pagal šį įsakymą, kas truputėlį yra painu, jau kaip ir netęsiu pareigų.

Dar ministras šiuo įsakymu prašo, kad nepriiminėčiau jokių sprendimų ir kad nevykčiau į darbą iki rugpjūčio 31 dienos“, – konstatavo V. Andrejevas.

Vitalijus Andrejevas

Paklausus, ar jo atleidimą galėjo lemti kritika J. Narkevičiui dėl sprendimų, priimtų kelių asfaltavimo srityje, V. Andrejevas atsakė, kad jis nekritikavo Susisiekimo ministerijos sprendimų, tik konstatuodavo, jei šie yra neteisėti.

„Tai nėra kritika, tai yra faktinių aplinkybių konstatavimas“, – teigė V. Andrejevas.

Kartu jis pažymėjo, kad sprendimą dėl atleidimo skųs.

„Kodėl skųsiu sprendimą? Motyvus vėliau išdėstysiu“, – penktadienį žurnalistams LAKD sakė V. Andrejevas.

Jis pripažino, kad įvertinti argumentus, nurodytus ministro įsakyme, jam nėra lengva.

„Man pačiam painu suprasti, kas yra įsakyme parašyta, nes kai kurie punktai prieštarauja vieni kitiems, bet taip yra parašyta“, – pridūrė V. Andrejevas.

Susisiekimo ministerija apie V. Andrejevo atleidimą pranešė penktadienį.

Skelbiama, kad laikinai LAKD direktoriaus pareigas eis šios įstaigos Administravimo departamento direktorius Remigijus Lipkevičius.

Direkcija iki rugsėjo 1 dienos turi būti iš biudžetinės įstaigos pertvarkyta į valstybės įmonę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)